Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Neće biti puno promjena"

Olić o napadačima u reprezentaciji: "Nedostaje nam taj tip napadača, ali imamo nešto što nema nitko drugi"

Ivica Olić najavio je susret osmine finala Europskog prvenstva protiv Španjolske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ostala su samo dva dana do utakmice osmine finala između Hrvatske i Španjolske koja se igra na stadionu Parken u Kopenhagenu.

Uoči ključnog dvoboja na Europskom prvenstvu, pred novinare su danas izašli hrvatski branič Duje Ćaleta-Car, a nakon njega i član stručnog stožera Ivica Olić koji se nakon kratke trenerske epizode u Rusiji, vratio u stožer reprezentacije.

Zlatko Dalić ANKETA Tko treba biti u prvih 11 protiv Španjolske? divider

"Uvijek se lijepo vratiti u reprezentaciju, naročito kada je ovako velika priredba u pitanju. Kada sam se vratio, atmosfera nije bila sjajna, ali sada je atmosfera jako pozitivna nakon pobjede nad Škotskom", rekao je Olić pa odgovorio na pitanje može li Hrvatska ponoviti uspjeh sa Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji.

"Sve ovisi o atmosferi. Dolazi nam protivnik koji je imao loš ulazak na Europsko prvenstvo, kao i mi, ali u posljednjoj utakmici su pokazali da su kvalitetna ekipa. Demolirali su Slovačku. Međutim, ovo je utakmica gdje nema favorita, sve je to 50:50. Sve je moguće".

gol expired Ćaleta-Car otkrio rješenje za Španjolsku pa ostao zatečen novinarskim pitanjem: "Šumska rapsodija? Ne znam..." divider

Upitali su ga novinari za Nikolu Vlašića s kojim je radio u reprezentaciji, ali i kratko vrijeme u ruskom CSKA iz Moskve.

"Već sam otprije znao o kakvom se igraču radi. Vrhunski sportaš, profesionalac, nekoliko sezona najbolji igrač u Rusiji. Prerastao je taj nivo i zato se posebno radovao Europskom prvenstvu", rekao je bivši hrvatski napadač pa otkrio njegovu specijalnost.

"Ima jednu drugačiju kvalitetu od ostalih igrača. On je strašan realizator, voli primit loptu s dva, tri igrača na leđima, ima taj okret. To mu je specijalnost", rekao je Dalićev pomoćnik pa otkrio hoće li biti promjena u sastavu za Španjolsku.

"Nemamo više taj tip napadača u reprezentaciji..."

"Neće biti puno promjena, ali ima još dosta do utakmice. Što se tiče taktike, tek smo jučer odradili prvi pravi trening na kojemu smo uvježbavali neke stvari. Prošlo je dosta vremena od Škotske, igrači će biti svježi, pripremljeni za utakmicu", rekao je Olić pa otkrio kako žele iznenaditi španjolsku nogometnu reprezentaciju.

"Želimo im uzeti posjed, želimo im oduzeti loptu, ali oni su jaki. Kada bi to uspjeli, mislim da bi već tada odradili dosta posla, ali neće nam biti lako".

"Imamo kvalitetnu klupu. Što se tiče napadača, probali smo sa Rebićem, pa Petkovićem. Imamo tu još Kramarića, Budimira, imamo dosta krilnih igrača, ali tog mandžukićevskog ili olićevskog tipa napadača nemamo", rekao je Olić pa posebno izdvojio jednog napadača.

"Petković je odigrao nekoliko sjajnih utakmica za Hrvatsku u kvalifikacijama, znamo njegove kvalitete. On nam je jako bitan", zaključio je Olić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider