Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rošade

Dva nova lica u zadnjoj liniji, je li ovo obrana Hrvatske za Španjolsku?

Jednu izmjenu za susret protiv Španjolske u osmini Dalić je prisiljen učiniti, a drugu bi mogao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu je saznala kako će u osmini finala Eura na Španjolsku, a izbornik Zlatko Dalić i njegovi suradnici mogli su početi pripremati plan za okršaj protiv Furije Roje u ponedjeljak, 27. lipnja u Kopenhagenu (18 sati). Uoči odluke protiv Škotske napravio je nekoliko rošada u sastavu iako nije bio prisiljen i pogodio, a sad zbog nužde ponovo mora rotirati.

Najkonkretnije izmjene trebale bi se dogoditi u posljednjoj liniji hrvatske reprezentacije, prije svega jer je naš najiskusniji stoper Dejan Lovren suspendiran za susret osmine finala zbog nakupljenih žutih kartona, ali Dalić bi mogao promijeniti još jednog čovjeka – Joška Gvardiola.

Gvardiol će biti spreman, ali hoće li biti svjež?

Dojučerašnji Dinamov stoper upao je u zadnji čas u udarnu momčad reprezentacije i odigrao je sve tri utakmice dosad na Euru, a protiv Škotske je morao izaći prije kraja susreta zbog dobivenog udarca. Liječnička služba reprezentacije pokrpala ga je na licu mjesta i Gvardiol se dobro oporavlja te bi trebao biti spreman za utakmicu, ali hoće li biti dovoljno svjež?

gol expired Ulaznice za utakmicu Hrvatska - Španjolska: Krenula prodaja, evo kako ih kupiti divider

Šef nacionalne momčadi zato bi se mogao vratiti čovjeku koji je bio standardan lijevi bek Vatrenih praktički cijele kvalifikacije za Euro – Borni Barišiću. Lijevi bek Rangersa dobio je dosad mrvice na smotri starog kontinenta zbog ozljede zadobivene uoči turnira, ali kad je konačno dobio priliku i protiv Škotske zamijenio Gvardiola, četvrti sudac morao ga je držati za dres da prerano ne uleti na travnjak.

Barišić i Ćaleta - Car uskaču

Barišić je najavljen za konferenciju za medije reprezentacije u petak, a to bi mogao biti hint kako će Borna zaigrati u ponedjeljak protiv Španjolske.

gol expired Pogledajte kako je najpopularniji Španjolac u Hrvatskoj najavio utakmicu protiv Vatrenih divider

Gvardiol nije bio loš u dosadašnje tri utakmice, ali potreban mu je odmor, a Dalić ionako ima trojicu lijevih bekova na popisu pa može rotirati, odnosno ima pet stopera pa neće morati forsirati novog igrača RB Leipziga u srcu obrane umjesto Lovrena. Tu bi poziciju mogao popuniti Duje Ćaleta – Car koji je kraj Vide igrao u 1. kolu protiv Engleske.

Dalić bi tako na megdan Španjolcima mogao krenuti s četvorkom Juranović, Vida, Ćaleta-Car, Barišić, a Gvardiola malo odmoriti. Treba još vidjeti hoće li se Šime Vrsaljko vratiti na svoje standardno mjesto ili će izbornik ostati na Juranoviću na desnom beku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider