Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Korona ima očigledan utjecaj"

Predstavnica HTZ-a u Londonu otkrila koliko hrvatskih navijača očekuju na Wembleyju: "Nemamo točan broj, ali..."

Iz Londona se javila predstavnica HTZ-a Darija Reić koja je otkrila kakva je atmosfera u Londonu.

U nedjelju, 13. lipnja na rasporedu je utakmica Engleska - Hrvatska s kojom "Vatreni" otvaraju nastup na Europskom prvenstvu 2020 u skupini D.

Tom prilikom iz Londona se javila direktorica predstavništva HTZ-a u Londonu, Darija Reić koja je otkrila kakva je atmosfera u Londonu, dok će Ivica Medo iz dana u dan donositi najnovije vijesti s Eura. 

"Ne bi rekla da je korona sve pokvarila, ali je svakako očigledan utjecaj koji ima. Premda pubovi organiziraju punktove na kojima se mogu pratiti utakmice, izostalo je oubičajeno uzbuđenje, ali i izostali su i strani navijači koji bi pridonijeli atmosferi", otkrila je Darija Reić iz Londona. 

Na prvoj utakmici Europskog prvenstva 2020 Engleska - Hrvatska očekuju se 22 i pol tisuće navijača, što je četvrtina ukupnog kapaciteta uz posebne mjere.

"Svi navijači moraju pokazati negativni antigenski test ne stariji od 48 sati ili potvrdu da su primili dvije doze cjepiva najmanje 14 dana prije utakmice", rekla je Reić pa dodala kako još stroža pravila vrijede za strane navijače.

Wembley i okolica Kako je novi Wembley preporodio nekoć ozloglašeni kvart: Donosio je milijarde, ali sad svi drhte divider

"Oni koji dolaze iz inozemstva moraju se pridržavati ovih, ali i svih dodatnih mjera za ulazak u zemlju. To znači da moraju odvojiti vrijeme za samoizolaciju i obaviti dodatne testove", rekla je Reić pa dodala kako nemaju točnu informaciju koliko je Hrvata došlo u London.

"Nemamo točan broj, ali nažalost ne očekuje se veliki broj navijača zbog mjera, karantena i testiranja".

HTZ provodi brojne aktivnosti kojima bi ukazala na sigurnost putovanja i odmora u Hrvatsku, ali se Reić nada kako im Britanci neće zamjeriti pozitivan ishod nedjeljne utakmice.

"Nadam se da nam Britanci neće baš zamjeriti, ako ih pobijedimo na domaćem terenu", zaključila je Reić uz osmijeh. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider