Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Atmosfera je fantastična"

Petković i Gvardiol najavili sudar sa Škotima, napadač otvorio dušu: "Bilo bi bolje da sam sebičniji"

Vidjet ćemo hoće li obojica biti starteri u okršaju za prolazak skupine D.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Joško Gvardiol je počeo od prve minute, a Bruno Petković je ušao na poluvremenu dvoboja s Češkom u Glasgowu. Na istom tom stadionu, Hampden Parku, u utorak će se sastati Hrvatska i Škotska, a na izborniku Zlatku Daliću je odluka glede njihove minutaže za taj odlučujući dvoboj.

"Odigrali smo ispod svih očekivanja protiv Češke. Pričam o našoj igri, o tome kakve su naše stvarne mogućnosti i onome što smo pokazali na terenu. Nisam ja na razini koju očekujem od sebe, znam da je i javnost nezadovoljna, ali ono što mogu reći da borbe, trke i želje nikad nije nedostajalo. Što se tiče igranja od prve minute, sigurno će doći do određenih promjena, ali ono što je sasvim jasno je da je momčad iznad svakog pojedinca i tako se trebamo postaviti i ponašati. Svatko treba imati poštovanje prema kolegama i nikad neću reći da baš ja trebam igrati", istaknuo je Petković.

Izbornik Dalić je još prije Eura 2020. pričao o tome kako od Petkovića očekuje drukčiji stil igre u odnosu na ono što igra u Dinamu, kad se nerijetko vraća na svoju polovicu po loptu. Evo što on o tome kaže:

"Ha, nekad bi možda više pomagalo momčadi da sam sebičniji, ali uvijek sam bio momčadski igrač i uvijek ću se zalagati za momčad."

Petković je još rekao i ovo:

"Ne želim ulaziti u neke rasprave s bilo kim, ali atmosfera u reprezentaciji je zbilja fantastična. To možda zvuči čudno, ali vjerujte mi da je sve na nivou i jedino još nedostaje da to prenesemo na terenu. Treba nam jedna utakmica koja će nam dati samopouzdanje, Škotska je idealna prilika za to."

Gvardiol: Imao sam veliki strah u utakmici s Englezima

Gvardiol je zbog ozljede Borne Barišića upao u prvih 11 na poziciji lijevog beka gdje je Dalić njemu dao prednost u odnosu na Domagoja Bradarića.

“Naravno da nisam bio zadovoljan protiv Engleske, jer je rezultat bio negativan. Ne volim gledati individualnu izvedbu, više izvedbu momčadi i konačni rezultat. Volim biti samokritičan prema sebi, jer znamo što je realno, ništa ne treba preuveličavati. Protiv Engleske sam igrao na jako niskoj razini, ali bila mi je to prva utakmica od prve minute na velikom natjecanju, bio je prisutan veliki strah, ali s vremenom će to nestati", uvjeren je Gvardiol:

"Kad se u klubu dogodi poraz, nije bajno i svi gledaju u pod, puni su negativne energije. Međutim, ovdje je sve drugačije, nema okretanja leđa pojedincima, svi su tu kao podrška. Kad si okružen takvim ljudima, ne bi trebalo biti problema za nadolazeće utakmice", zaključio je 19-godišnjak koji će po završetku Eura otići iz Dinama u RB Leipzig u transferu dogovorenom još prošle godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider