Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tribine - sve super osim...

VIDEO Dvije poante nakon velike pobjede: Čačić najavio novi sustav za Češku

U Dnevnik Nove TV iz kišnog Pariza se nakon hrvatske pobjede javio Stipe Sladoljev.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bilo je poslijepodne prekrasno, prekrasna je i večer iako kiša pljušti pa vani na ulicama nema slavlja. Ne brinite, navijači su sigurno pronašli način da proslave veliku hrvatsku pobjedu protiv Turske kojom su Vatreni sjajno zakoračili na Europsko prvenstvo.

Što se tiče izjava iz hrvatskog tabora nakon utakmice, izjave Ante Čačića i najboljeg igrača Luke Modrića mogu se svesti na dvije glavne poante.

Prva, da je pobjeda velika, važna i zaslužena. Druga je da nema mjesta velikoj euforiji.

Ivica Medo

Čačić je već na presici rekao da namjerava ispraviti neke pogreške koje je vidio na današnjoj utakmici i da se već sprema za novi sustav igre protiv Češke u drugom kolu.

Ipak, Hrvatska je ispit položila s visokom ocjenom i potvrdila razliku u klasi baš u onoj mjeri u kojoj ta razlika i postoji. Nadigrala je Tursku, a ako hoćete u brojkama - dok su posjed lopte i dodavanja bili gotovo potpuno izjednačeni, za to vrijeme broj udaraca je bio 18:9, a u okvir 6:2. Te brojke dovoljno pokazuju o organiziranosti i konkretnosti naše reprezentacije u odnosu na Tursku.

Što se tiče atmosfere i navijanja, sve je prošlo skoro pa savršeno. Hrvatski i turski navijači uoči utakmice su se družili, zajedno pjevali svaki svoje pjesme, bez traga sukoba. Policija je na neki način ostala iznenađena raspletom onoga što se događalo uoči utakmice.

Navijači? Sve super osim zlokobnog 'Za dom spremni'

Na utakmici se dogodio jedan eksces u 10. minuti kada je nekolicina njih zapjevalo onaj zlokobni 'Za dom spremni'. Na sreću, i to je brzo utihnulo i do kraja je sve prošlo u savršenom redu. Iako je bilo na stadionu dvostruko više turskih navijača kojih u Francuskoj živi mnogo više nego Hrvata, u drugom poluvremenu kako je utakmica odmicala tako su hrvatski navijači i njih na tribinama nadglasali i s velikom pobjedom proslavili poslijepodne.

Kako ste doživjeli pobjedu protiv Turske?

Ukupno glasova:

Već u ponedjeljak u 10:00 na rasporedu je trening, najvjerojatnije regenerativnog karaktera da se vrati snaga. Ali, već za pet dana stiže nova utakmica. Turska će se brzo zaboraviti...

Hrvatska u petak s početkom u 18:00 igra u Saint-Etienneu protiv Češke. Već od ponedjeljka se mora misliti na tu utakmicu, Turska je prošlost, proslavljena je, ali već stižu novi izazovi. Treba izboriti plasman u drugi krug jer još ništa nije gotovo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider