Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Više se boji Češke

Čačić nakon velike pobjede: Ovi igrači žele napraviti iskorak na Euru

Pariški Park prinčeva ponovo je bio sretan za hrvatsku nogometnu reprezentaciju nakon pobjede protiv Turske (1-0) na startu Eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić je nakon minimalne 1-0 pobjede protiv Turske na otvaranju natjecanja u skupini D na Euru u Francuskoj izrazio je zadovoljstvom igrom svoje momčadi.

"Mislim da smo potpuno zasluženo pobijedili, jer stvorili smo puno prilika. Veseli me što je momčad bila kompaktna dobrim dijelom utakmice, nismo Turcima dali previše prostora. Da smo dali drugi gol, bili bismo i mirniji iako niti ovako nije bilo puno stresnih situacija. No, moramo se okrenuti sljedećoj utakmici koja dolazi vrlo brzo, jer niti smo ovom pobjedom osigurali prolazak dalje niti bismo u slučaju poraza izgubili sve izglede", izjavio je Čačić u razgovoru za HRT, te dodao kako je vidljiv veliki motiv kod naših ključnih igrača:

"Ova naša skupina igrača želi napraviti jedan iskorak na ovom Euru i vidjelo se kod njih da su na početku utakmice bili pod 'ručnom', ali su kako je utakmica odmicala bili sve slobodniji. Imali smo kontrolu utakmice, pa čak nije bilo potrebe za ranijim izmjenama. Luka Modrić se postavio kao vođa momčadi, djelovao je čak i dosta svježe i s takvim Lukom sam veliki optimist".

Sljedeći suparnik Hrvatske bit će reprezentacija Češke i to već u petak.

"Svojim sam suradnicima rekao i prije početka Eura da se više bojim Češke nego Turske. Njih ni slučajno ne smijemo podcijeniti jer nije slučajno bila prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Osim Rosickog nemaju zvučnih imena, ali su kao momčad puni energije, vrlo organizirani, igraju brzo".

Čačić je pohvalio i hrvatske navijače kojih je bilo oko 10.000 na tribinama Parka Prinčeva.

"Hvala velika navijačima, moram reći da im njihova podrška puno znači. Pokazali smo i na terenu i na tribinama da smo jedna civilizirana nacija".

Kapetan reprezentacije Darijo Srna, kojemu je ovo četvrti Euro, a šesto veliko natjecanje, naglasio je važnost pobjede na startu.

"Prva utakmica je najbitnija. Možemo mi govoriti što god hoćemo, ali s ova tri boda napravili smo veliki korak ka onome po što smo došli, a to je plasman u drugi krug. Pokazali smo koliko možemo, šteta što nismo zabili još dva-tri gola".

Strijelac jedinog gola i najbolji igrač utakmice Luka Modrić i nakon utakmice je odisao samopouzdanjem koje je pokazao na travnjaku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider