Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prigovor na 'himnu'

VIDEO Predivne scene iz Pariza: Hrvati i Turci zajedno navijaju, izbornici odlučili

Reporter Nove TV Stipe Sladoljev javio se za Dnevnik iz Pariza gdje su posljednji trening pred veliki ogled odradili hrvatski i turski reprezentativci...

Hrvatska i Turska odradili su posljednje treninge uoči utakmice 1. kola Europskog prvenstva u Francuskoj. Obje momčadi testirale su ove subote travnjak Parka prinčeva, najprije naša reprezentacija, a potom i Turska.

Istovremeno na ulicama Pariza družili su se hrvatski i turski navijači. Za razliku od Marseillea koji djeluje na ratno bojište, navijači Turske i Hrvatske pokazali su zašto se Pariz smatra gradom ljubavi. Zagrljeni, sa zastavama, s pjesmom na ustima. Takva je danas bila slika spomenutih navijača.

Izbornik Ante Čačić i kapetan Darijo Srna po posljednji su se put obratili javnosti prije utakmice. Izbornik je rekao da je prelomio kada je sastav u pitanju, ali je poručio da ćemo njegovu odluku saznat u nedjelju oko 14 sati kada budu objavljeni sastavi.

benGOLka

Posljednje obraćanje medijima odradili su i turski izbornik Fatih Terim i sjajni veznjak Hakan Calhanoglu. Terim je u svom stilu odgovarao na pitanja, ignorirao ih i držao monologe koji nisu imale veze s ničime. I on je poručio da je već objavio svojim igračima tko će sutra istrčati na travnjak od prve minute, ali kao i Čačić nije želio ništa javno otkriti.

Hrvatski nogometni savez dobio je prigovor od tri udruge pod zajedničkim nazivom 'Borbe za ljudska prava i protiv rasizma' da se odustane od službene pjesme hrvatske reprezentacije na Euru - 'Lijepa li si' od Marka Perkovića Thompsona. Sličan prigovor stigao je i prije četiri godina, također na Euru, i tada je Uefa procijela da u toj pjesmi nema ništa sporno. Predsjednik HNS-a Davor Šuker rekao je da nema šanse da navijačima zabrani izvođenje spomenute pjesme. Nadamo se da ćemo već u nedjelju, oko 17 sati, slušati 'Lijepa li si' na Parku prinčeva...

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider