Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna atmosfera u Parizu

Hrvati nadglasali Turke i napravili 'ludnicu' pod Eiffelovim tornjem

Zagrijava se atmosfera u Parizu kako se bliži prva utakmica hrvatske reprezentacije na Euru.

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je nešto prije 14:00 u Pariz zrakoplovom iz Le Havrea. U 15:45 očekuje se početak press-konferencije na kojoj će gostovati izbornik Ante Čačić i kapetan Darijo Srna. Trening na Parku prinčevu predviđen je u 16:30.

Hrvatska sutra otvara Euro s Turskom na Parku prinčeva, a navijači se polako okupljaju u središtu francuske metropole.

Najviše navijačkih skupina sreli smo pokraj Eiffelova tornja, gdje su postavljene i goleme fan zone. Policija, specijalna policija i žandarmerija na svakom su koraku.

Policija zasad sve drži pod kontrolom

"Za sada nema nikakvih problema, sve držimo pod kontrolom", kazao nam je jedan od specijalaca kojeg smo u prolazu pokraj Eiffelova tornja upitali kakva je sigurnosna situacija.

U tom trenutku našile su i dvije velike skupine hrvatskih navijača. Orile su sve dobro poznate pjesme. Hrvati su nadglasali Turke i sve ostale.

Ivica Medo

"Ima nas od svugdje, od Dalmacije do Slavonije, ali sada smo skoro svi na privremenom radu u inozemstvu, najviše u Njemačkoj", kazao nam je jedan od hrvatskih navijača koji je potegao do Pariza iz Stuttgarta, a inače je iz Koprivnice.

Vukovar, Jelsa-Hvar, Nuštar Vinkovci, Županja...

Vidjeli smo hrvatske zastave s natpisom: Jelsa – Hvar, Nuštar, Vukovar... Velika skupina Vukovaraca, Vinkovčana i Županjaca napravila je i prigodne majice s natpisima Vukovar i simbolom vodotornja:

"Ovdje smo da pružimo žestoku podršku našoj reprezentaciji. Držimo se svi skupa i za sada nema nikakvih problema", kazao nam je jedan od Vukovaraca, a baš u tom trenutku pojavila se mlada Turkinja s turskom zastavom.

Krenulo je bučno navijanje, grljenje i fotografiranje. Hrvatski i turski navijači zajedno su navijali i zabavljali se. Ne treba ni govoriti da su i Irci bili pomiješani s hrvatskim navijačima. Naišla je i velika skupina engleskih navijača. Kada su vidjeli da naši navijaju i oni su se pridružili. Uistinu je pod Eiffelom bila sjajna atmosfera.

'Ako Mandžo ne zabije, ništa od pobjede'

"Modrić, Rakitić, Mandžukić...", vikala su dva mlada Turčina pokazujući da odlično poznaju hrvatske nogometaše.

Legendarnih11

"Hrvatska je odlična, ali Turska će slaviti. Bit će kao u Beču 2008.", smijali su Turci i nabacivali 'petice' hrvatskim navijačima.

"Najviše vjerujemo u Mandžu", kazao nam je jedan od Slavonaca.

"Ako on ne zabije, nema ništa od pobjede", dodao je drugi.

U priču se ubacio i treći.

"Ma Modrić i Rakitić su ključ naše pobjede. Ako oni odigraju kako treba, onda će i napadači nešto zabiti."

Kako god, Hrvati su lako prepoznatljivi u Parizu, lako su ih prepoznavali čak i američki turisti.

"Pratimo nogomet i čuli smo za Hrvatsku", kazao nam je jedan od Amerikanaca koji je fotografirao hrvatske navijače kako navijaju. 

Danas je već ludnica, što će tek biti sutra...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider