Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
srna jako optimističan

Čačić: Dvojbi oko sastava više nemam. Odlučio sam!

Na posljednjoj konferenciji za novinare uoći ogleda protiv Turske gostovali su izbornik Ante Čačić i kapetan Darijo Srna...

Izbornik Ante Čačić i kapetan Hrvatske Darijo Srna družili su se s novinarima po posljednji put prije izlaska na travnjak na ogled protiv Turske. Susret 1. kola skupine D Europskog prvenstva u Francuskoj na rasporedu je u nedjelju s početkom u 15 sati. 

Prvi je pred novinare izašao Darijo Srna i bio je vrlo optimističan.

* Kakav je osjećaj nakon dolaska u Pariz?

"Tenzije se dižu. Osjeća se pozitivna nervoza. Odradili smo tri mini ciklusa priprema jako dobro. Psihički i fizički smo spremni. Protivnik je jako dobar i zaslužuje naš respekt. Jučer smo vidjeli da favoriti ne postoje. Vjerujem u ekipu i stručni stožer. Idemo korak po korak, sutra je prvi na redu.

* Jesu li Španjolci favoriti skupine?

"Mislim da su Španjolci favoriti skupine, kao što je i Hrvatska favorit za drugo mjesto, možda i za prvo. Ali favoriti danas ne postoje u nogometu, skupina je jaka, ali ja znam kakve suigrače imam i vjerujem da možemo napraviti rezultat".

* Je li u sjećanju utakmica iz Beča 2008.? Je li opterećenje?

"Ta utakmica boli svakog navijača pa tako i nas igrače. Doživjeli smo jak stres tada. Ta utakmica govori da Turci imaju karakterne igrače. Nema ni govora o nekakvoj osveti, ovo je nova utakmica, date ćemo sve da napravimo pozitivan rezultat".

Raspored, rezultati i tablice

* Hrvatsku mnogi smatraju pritajenim favoritom.

"Ne bježim od toga da Hrvatska ima može i najjaču reprezentaciju u povijesti, ali to treba pokazati na terenu. Ne mogu reći da ćemo osvojiti medalju, trebamo ići korak po korak pa ćemo vidjeti".

* Navijači su vam stvarali probleme u kvalifikacijama. Što očekivati od njih na Euru?

"Navijači su nam 12 igrač, želimo imati podršku kao mnogo puta do sada. Pokušat ćemo ujediniti sve Hrvate i učiniti ih ponosnim. Uvjeren sam da neće biti nikakvih problema".

* Jeste li svježi i odmorni za Euro?

"Uvjeren sam da jesmo, radili smo po programu koji su napravili kondicijski stručnjaci. Kad se istrči na Park prinčeva, čuješ pjesmu naših navijača,onda umora nema, prođu te trnci i ideš u boj za narod svoj", zaključio efektno Srna.

benGOLka

Pred novinare je nakon toga izašao izbornik Ante Čačić koji je potvrdio da dvojbi oko sastava više nema, te je naglasio da je za njega izbornička funkcija velika čast.

* Svi smo s velikim očekivanjima. Jeste li do kraja pripremili utakmicu s Turskom? Je li ovo za vas najveća utakmica karijere?

"Neizmjerno sam sretan i ponosan što sam izbornik hrvatske reprezentacije, ali i moji igrači su ponosni što mogu predstavljati Hrvatsku na ovakvom festivalu nogometa. Naša reprezentacija ulazi na prvenstvo s ambicijama i apetitima. Naša je momčad satkana s izuzetno kvalitetnim igračima i sjajnim sezonama. Da imamo iskusne igrače, da imao i mlade igrače, jednu dobru simbiozu. Ući ćemo u utakmicu autoritativno sa željom da upišemo sva tri boda. Ova reprezentacija može izaći iz sjene vatrenih i duboko sam uvjeren da oni to mogu. Što ste tiče Turaka, prostudirali smo ih i dali smjernice gdje su ranjivi a tek onda gdje su stvarno dobri".

Golmanija

* U momčadi imate igrače koji igraju u najvećim klubovima. Modrić i Rakitić. Kako će se ostali uklopiti?

"Hrvatska ima igrače u najvećih svjetskim klubovima. Oni imaju pobjednički mentalitet, a sada je važno da se ta klasa stavi u službu momčadi. Tad će i rezultat biti kakav očekujemo".

* Vaša najveća utakmica u karijeri?

"Ova je posebno bitna, jer je Euro, jer svira hrvatska himna. Evo vidite i sami kako izgledam. Znam se nositi s pritiskom, cijeli život savladavam prepreke. I ova naša momčad prošla je puno nedaća da bi ovdje došla. Oni mi daju dodatno samopouzdanje i vjeru da će Hrvatska izgledati dobro".

* Imate li još dvojbi oko početnog sastava*

"Nemam. Odlučio sam. A vi ćete vidjeti tko je udarna postava sutra u 15 sati".

Legendarnih11

* Što kažete na probleme s navijačima? Očekujete li rasističke ispade?, ponovno je inzistirao engleski novinar.

"Oni koji rade izgrede ne zove hrvatskim navijačima jer oni ne žele dobro hrvatskoj reprezentaciji".

* Jeste li kvalitetniji od Turske?

"Ne Euru nema slabe reprezentacije, to se jučer dobro vidjeli, Rumunjska bez istaknutih pojedinaca držala je Francusku u šahu praktički do samog kraja utakmice".

* Turci i Hrvati su u nekim stvarima slični.

"Imam donekle sličan mentalitet, oni su emotivni kao i mi, ali ima ih puno više pa je za očekivati da će ih i biti više na stadionu i da će možda biti bučniji. U svakom slučaju mi respektiramo Tursku, ima dobre igrače i momčad, ali vjerujemo u sebe i mislimo da smo bolji".

Posljednji trening reprezentacije Hrvatske započinje u 16:30 i prvih 15 minuta otvoreno je za medije. Utakmica protiv Turske na rasporedu je u nedjelju s početkom u 15 sati.

Ivica Medo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider