Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'čarobnjak modrić'

Bilić otkrio što je rekao svom Payetu uoči Rumunjske

Slaven Bilić otkrio je dosada neobjavljene detalje o nastupu i pogotku Dimitrija Payeta Rumunjskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši izbornik Hrvatske Slaven Bilić brzo je zaludio nogometne fanatike svojom pojavom u ulozi stručnog sukomentatora na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Menadžer West Hama analizira, komentira i zabavlja televizijsku javnost.

"Uživam u ovom poslu. Sjajan je osjećaj komentirati nogomet s toliko stručnjaka. Volim se zabavljati pred kamerama. Ovo nije seminar. Gledatelji žele biti zabavljeni, gotovo jednako koliko i informirani", rekao je Bilić za britanske medije.

Njegov ključni čovjek iz West Hama Dimitri Payet na brutalan je način otvorio Euro - fenomenalnim pobjedničkim pogotkom u 89. minuti susreta protiv Rumunjske.

"Poslao sam mu poruku prije utakmice i rekao da samo uživa i da nema nikome ništa dokazivati. Rekao sam mu da je najbolji tamo. Osim Luke Modrića i bilo kojeg hrvatskog igrača, Payetu želim da bude najbolji igrač turnira. Fenomenalan je i sve je zaslužio svojim radom. Natjerao je izbornika Didiera Deschampsa da ga stavio od prve minute u igru" tvrdi Bilić.

Payet je zabio golčinu lijevom nogom u utakmici protiv Rumunjske, te je pri izlasku s travnjaka nekoliko minuta prije kraja od prejakih emocija zaplakao.

Raspored, rezultati i tablice

"On je jedan od onih posebnih igrača. Emotivan je. Znao je da se mora dokazati na toj utakmici jer dosada je dobivao prilike samo u prijateljskim utakmicama. Probio je tu barijeru i sada od njega očekujem još bolje partije. Suigrači ga poštuju jer vide kakva je osoba i to mu daje snagu da bude sjajan na travnjaku", kaže Bilić koji je posebno pohvalio Luku Modrića nakon nedjeljne pobjede Hrvatske.

"Kad govorimo o malim majstorima, u nedjelju sam gledao još jednog - Luku Modrića. On je za mene jako poseban. Dok sam bio izbornik U21 reprezentacije dao sam mu priliku iako je bio dvije godine mlađi od svih. Vidio sam da je pouzdan i odgovoran pa sam mu dao kapetansku traku. Luka je veličanstven igrač. Ne samo jer je vješt s loptom, nego što je gladan za napornim radom u trenucima kada suparnik ima loptu. Vraća se u obranu, ne staje juriti 90 minuta, daje uvijek sve od sebe, a na takvu žrtvu nije spremna većina nogometaša današnjice. Bila mi je čast dati mu nagradu za najboljeg nogometaša Hrvatske prošloga tjedna", rekao je Bilić.

Hrvatsku za četiri dana očekuje susret 2. kola skupine D protiv Češke, koja ovog ponedjeljka igra protiv favorita naše skupine Španjolske.

Golmanija
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider