Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Suze kao znak'

Francuski junak zaplakao i oduševio Bilića: 'Ovo diže publiku'

Otvarajuću utakmicu Europskog prvenstva obilježio je igrač West Hama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Apsolutno prvo ime utakmice Francuska - Rumunjska bio je Dimitri Payet.

Igrač West Hama na čijem je dovođenju prošlog ljeta inzistirao Slaven Bilić asistirao je za gol Olivieru Giroudu i potom u završnici, kad se činilo da bi Rumunji mogli do iznenađujućeg boda, sjajnim golom donio pobjedu Tricolorima.

"Ono što je napravio diže publiku i sve. Gol je bio fantastičan. Naravno, drago mi je zbog njega", rekao je Bilić za britansku televiziju ITV gdje je gostovao kao stručni komentator.

Nekoliko minuta nakon što je postigao gol za pobjedu, francuski izbornik Didier Deschamps izvadio je Payeta iz igre, a dok je napuštao teren na njegovu licu mogle su se vidjeti suze radosnice.

Ivica Medo

"Jednostavno su sve emocije izašle iz mene. Da mi je netko rekao da će utakmica ovako završiti ne bi mu vjerovao. Ovo je dokaz da ne postoje lake utakmice", poručio je Payet.

Naklonio mu se i veliki Thierry Henry...

"Payetove suze su dokaz koliko jako želi igrati za reprezentaciju. Postigao je sjajan gol, a uz to je odigrao i odličnu utakmicu", smatra ikona Arsenala.

U rumunjskom taboru osjećaj je naravno tužniji, ali izbornik Anghel Iordanescu je ponosan na svoje igrače.

"Želio bih se zahvaliti našim navijačima koji su došli u velikom broju. Za vrijeme teških trenutaka bili su tu uz nas. Sve što smo planirali, moji igrači su to ostvarili", rekao je Iordanescu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider