Automoto
SPORTOVI
Automoto
U Maleziji bio treći

Vettela razbjesnio zvuk bolida: 'Trebali bi biti poput zvijeri!'

Četverostruki svjetski prvak u Formuli 1 Sebastian Vettel (Red Bull) ponovno je iskoristio priliku da kritizira nove hibridne turbo motore, nakon što je na prve dvije utrke (Australija i Malezija) osvojio sveukupno 15 bodova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Bolidi moraju biti poput zvijeri koje se poštuje i kojih se vozači boje! Nažalost, to ove sezone nije slučaj. Znam da svi misle da se žalim jer nisam slavio u prve dvije utrke sezone, no nije me briga. Uvijek sam govorio da sam ljubitelj staromodnijih bolida koji zvuče na nešto", rekao je Vettel u razgovoru za Auto Bild Motorsport.

"Iako kritiziram nova pravila, to ne znači da se manje zabavljam vozeći bolid. I dalje imamo jedan od najboljih bolida na svijetu i utrkujemo se protiv najboljih mašina današnjice. Možda naši bolidi nisu trenutno ono što navijači i organizatori žele, ali Formula 1 je i dalje najpraćeniji automoto sport današnjice", zaključio je Vettel.

Nijemac je na prvoj utrci sezone u Australiji morao odustati od utrke, dok je u Maleziji osvojio treće mjesto, no ostao je daleko iza pobjednika u Mercedesu Lewisa Hamiltona.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider