Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldo i Messi u fokusu

Tko koga više ne voli: Dobro pogledajte fotke iz Madrida i Barcelone!

Kada je Cristiano Ronaldo u utorak zabio pogodak na Camp Nou, dogodila se neuobičajena situacija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok je Ronaldo proslavljao pogodak klizećim startom na koljenima, na jednoj od fotografija moglo se primijetiti kako se u pozadini navijači Barce uglavnom smiješe i mobitelima fotografiraju najveću zvijezdu Reala.

Tek pokoji navijač na fotografiji je negodovao, a nije bilo ni traga pljuvanju, bacanju kovanica i upaljača, što je u bližoj i daljoj prošlosti bila česta slika na utakmicama dvaju mrskih suparnika, čije navijače dijeli ne samo žestoko sportsko rivalstvo, već i nacionalna i politička pripadnost.

>> Usudio se dirnuti u Ronalda: Pogledajte divlju reakciju Mourinha!

>> Evo što je 'poludjeli' Valdes skresao sucu u lice: 'Uvijek sude za Real!'

>> Prosudite sami: 'Real opet pokrao Barcu, 'penal' je čist kao suza!'

>> Modrić asistirao za pobjedu Reala, igrači Barce 'podivljali' na suca!

>> Slavlje u svlačionici Reala: 'Hrvat je dirigirao rijetkim napadima Reala'

Jedni će reći da je to odraz kulture Barcinih navijača, drugi će podsjetiti da su Barcini navijači ne tako davno bacali na travnjak „svinjske glave“ te da je objektiv fotoaparata uhvatio sektor stadiona na kojem su bili „turistički navijači“, odnosno ljudi koji su prispjeli na utakmicu s raznih svijeta i samo radi čistog folklora nose Barcine dresove, pa zbog toga nije bilo uobičajenih reakcija.

Kako god, u subotu smo na Santiago Bernabeu gledali sasvim različitu sliku od one s Camp Noua, sliku koja je desetljećima obilježava okršaje Reala i Barce. Kada je najveća zvijezda Barce Lionel Messi postigao pogodak za 1:1 i potom ga proslavio zajedno sa suigračima, s dijela tribine su „poletjele“ salve psovki i „sportskih pozdrava srednjim prstom“. Fotoreporteri su uhvatili taj trenutak.


RMA 1 - 1 FCB by maxnova29

Neki će reći da su navijači Reala frustrirani uspjesima Barce u posljednjih nekoliko godina te na taj način iskaljuju svoj bijes, dok navijači Barce neopterećeno gledaju derbije jer Real više ne doživljavaju velikom prijetnjom. Ovo je objašnjenje na prilično tankim nogama, a ako u njemu ima i malo istine, nakon dva uzastopna poraza Barce i tek jedne pobjede u posljednjih osam međusobnih ogleda, priča bi se mogla okrenuti. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider