Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Incidenti na Bernabeuu

Modrić asistirao za pobjedu Reala, igrači Barce 'podivljali' na suca!

U gruboj i kontroverznoj utakmici Real je pobijedio Barcelonu 2:1 u 26. kolu Primere. Modrić je centrirao Ramosu kod pobjedničkog pogotka Reala, a igrači Barce u finišu utakmice žestoko su verbalno napali suca tražeći jedanaesterac...

Nakon odličnog ubačaja Luke Modrića iz kornera s lijeve strane u 82. minuti, Sergio Ramos sjajno je zabio glavom za domaću pobjedu Real Madrida nad Barcelonom 2-1 u derbiju 26. kola Primere.

>> Evo što je 'poludjeli' Valdes skresao sucu u lice: 'Uvijek sude za Real!'

>> Prosudite sami: 'Real opet pokrao Barcu, 'penal' je čist kao suza!'

>> Vulgarna gesta Barcina igrača prema navijačima Reala!

>> Slavlje u svlačionici Reala: 'Hrvat je dirigirao rijetkim napadima Reala'

Asistencijom za odlučujući gol, Modrić je zaokružio vrlo dobru partiju u ''el clasicu'' odigranom u Madridu na stadionu Santiago Bernabeu. Ramos je zabio svoj treći gol glavom u utakmicama ''el clasica'', niti jedan drugi igrač nije zabio toliko pogodaka glavom u zadnjih 10 godina u ogledima dva najveća španjolska kluba.

Jose Mourinho, trener ''los blancosa'', ostavio je svog najboljeg strijelca Cristiana Ronalda na klupi na početku utakmice, te ga je uveo u igru u 57. minuti umjesto Karima Benzeme, koji je zabio prvi gol za ''kraljeve'' u 6. minuti.


Real Madrid 2-1 Barcelona 02.03.2013 (All Goals) by ourmatch

Modrić je pokrenuo akciju i kod tog pogotka. Uposlio je Moratu koji je s lijeve strane poslao odličnu loptu pred vrata Barcelone. Karim Benzema reagirao je manirom rasnog strijelca, te je iz blizine pospremio loptu u mrežu. Bio je to četvrti gol francuskog napadača u najvećim derbijima španjolskog nogometa.

Na odgovor Barcelone nije trebalo dugo čekati. U 18. minuti je Alves poslao dubinsku loptu prema Messiju, koji ju je prihvatio iskosa s desne strane, približio se golu, te je pored Sergija Ramosa koji ga nije uspio blokirati uputio precizan niski udarac za 1-1. Bio je to 39. ovosezonski prvenstveni gol argentinskog napadača, uvjerljivo vodećeg strijelca Primere. Messi je bio strijelac u četiri od zadnjih pet gostovanja Barcelone na Bernabeuu u prvenstvu (ukupno 5 golova). Zabio je ukupno svoj 18. gol u ogledima Real Madrida i Barcelone, čime se izjednačio s Alfredom Di Stefanom.

Mogao je Argentinac u 32. minuti opet postići gol, ali je ovoga puta njegov udarac iz solidne pozicije išao ravno u domaćeg vratara Diega Lopeza. U 39. minuti, Modrić je uputio odličan centaršut, ali je Morata tukao glavom kraj gola. Mogao se mladi Realov napadač Alvero Morata proslaviti u 76. minuti, kada se našao ''oči u oči'' s Valdesom, koji je skinuo njegov udarac.

Nakon Ramosovog gola za konačnih 2-1, treba izdvojiti još dvije situacije. Prvo Ronaldov udarac u gredu u 87. minuti iz slobodnog udarca, a onda i dvojbenu situaciju u kaznenom prostoru domaćina u sudačkoj nadoknadi, kada je Ramos ispružio nogu prema Adrianu koji je lagano pao, ali se sudac nije oglasio. Barcelonini nogometaši žestoko su protestirali zbog toga, pa je sudac Miguel Perez pokazao Valdesu drugi žuti karton, odnosno isključujući crveni, i to nakon što je već odsvirao kraj utakmice.

Barcelona je, očekivano, imala znatno veći posjed lopte (62-38). Svejedno se može reći da je pobjeda domaćina zaslužena, jer je bio konkretniji u završnici. Real Madrid je ovom pobjedom smanjio zaostatak za vodećom Barcelonom na 13 bodova. Također, treba reći da je ovo bila već peta uzastopna međusobna utakmica najvećih španjolskih rivala u kojoj Barcelona nije uspjela pobijediti. Real Madrid, koji je u utorak eliminirao ''Barçu'' u polufinalu Kupa kralja, u tom je periodu upisao tri pobjede i dva remija. (I.M./TS)

Primera, 26. kolo:

Real Madrid – Barcelona 2-1 (Benzema 6, Ramos 82 / Messi 18)

Redoslijed: 1. Barcelona 68, 2. Atletico Madrid 56 (-1), 3. Real Madrid 55, 4. Malaga 42 (-1)…

Tijek utakmice: Real Madrid - Barcelona 2:1

Igrači Barcelone su žestoko protestirali i nakon što je sudac odsvirao kraj. Valdes je dobio crveni karton.

90' Kraj utakmice.

90' Barcelona traži jedanaesterac. Adriano je pao u šesnaestercu nakon starta Sergija Ramosa. Sudac je pokazao da se igra dalje, igrači Barce su 'podivljali'.

87' Slobodan udarac nakon prekršaja na Morati., na nekih 26-27 metara od gola Barce. Ronaldo je pogodio sami sastav, mjesto gdje se spajaju greda i vratnica.

82' GOOOL!!! Modrić je centrirao iz kornera, Ramos glavom zabio. Dokapetan Reala nadskočio je Piquea.


Sergio Ramos 2-1 by Emenderk

74' Prethodno se čula sučeva zviždaljka, ali Ronaldo je potegao volej s nekih 30 metara i pogodio gredu.

69' Još jedan odličan prodor Ronalda po lijevoj strani, iz trka je pogodio malu mrežicu.

67' Alexis je ušao umjesto Ville.

65' Odličan udarac Ronalda iz slobodnog udaraca s nekih trideset metara, ali Valdes sjajno brani.

59' Tek je ušao u igru, a već se našao u prvoj šansi. Pepe je spretno vratio loptu Ronaldu, ovaj puca, ali pokraj vrata.

57' Khedira je ušao umjesto Kake.

57' U igru je ušao Cristiano Ronaldo, izašao je Benzema.

55' Šansa za Villu, Messi mu je dao sjajan pas, ali blokirao ga je u posljednji trenutak Varane.

51' Nakon centaršuta, sudac je dosudio prekršaj za Real.

50' Slobodan udarac za Barcu u opasnoj zoni. Igrači Reala i Mourinho protestiraju, misle da nije bio prekršaj na Pedri.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Mourinho je poslao Ronalda na zagrijavanje.

45' Kraj prvog poluvremena.

42' Pepe se žali sucu da ga je Alba udario bez lopte.

39' Modrić je priredio sjajnu šansu Morati, no ovaj loše puca glavom.


Oportunidad de Morata by Samu21213

32' Šansa za Barcelonu. Messi je neometano pucao s nekih 14 metara, ali točno u Diega.

24' Dobra intervencija Valdesa nakon centaršuta Morate s lijeve strane.

22' Navijači Reala traže penal. Morata je pogodio Iniestu u glavu, lopta se odbila do Piquea, čini se da ga je pogodila u ruku...

18' GOOOOL!!! Barca je izjednačila, strijelac je Messi. Alves je dao sjajan dubinski pas, Messi je pobjegao Ramosu i prizemnim udarcem pogodio lijevi kut. Diego je bio nemoćan. To je 18. pogodak Messija u "el clasicima" po čemu se izjednačio s velikim Alfredom Di Stefanom. Messi je postigao barem jedan pogodak u posljednjih 16 utakmica Primere.


Messi 1-1 by Emenderk

13' Prvi ozbiljniji kontakt Messija s loptom. Pokušao je proći prema golu Reala, no gubi loptu.

6' GOOOOL!!! Real je poveo golom Karima Benzeme. Morata je centrirao s lijeve strane, Benzema je sam ostao na drugoj stativi i bez problema gurnuo loptu u praznu mrežu. Kamera je uhvatila Lionela Messija koji je u nevjerici, očito ne može vjerovati da su već primili pogodak.


Real Madrid 1-0 Barcelona by goalsarena2012

3' Prva ozbiljnija situacija u Barcinom šesnaestercu. Kombinirali su Kaka i Benzema, no francuski napadač je oklijevao sa šutom i potom je blokiran.

1' Utakmica je počela. 

Sastavi:

REAL MADRID: Diego López; Ramos, Varane, Pepe, Coentrão; Essien, Modrić; Kaká, Benzema, Callejón; Morata.
Zamjene: Adán, Khedira, Cristiano Ronaldo, Özil, Carvalho, Arbeloa, Higuaín

BARCELONA: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Thiago, Iniesta; Villa, Messi, Pedro.
Zamjene: Pinto, Puyol, Cesc Fabregas, Song, Adriano, Alexis, Tello. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider