Nogomet
Nogomet

Opet kuha u Realu: Ronaldo je jako nervozan, Ancelottijev grijeh – Casillas

Nakon poraza Reala u Sevilli, situacija u utrci za prvaka Španjolske podosta se promijenila…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Do prošlog kola samo je Atletico odlučivao sam o sebi, a sada i Barcelona drži sudbinu u svojim rukama, dok Real Madrid ovisi i o rezultatima Atletica i Barce.

Primera je ove sezone najzanimljivija i najdramatičnija u posljednjih desetak godina. Atletico, Barcelona i Real izmjenjivali su na vodećoj poziciji u nekoliko navrata. Real je loše krenuo u prvenstvo, Barcelona mu je pobjegla šest bodova, no „kraljevi“ su se uspjeli vratiti i još napraviti četiri boda viška uoči posljednjeg „el clasica“.

O Rakitiću priča cijela Europa: 'Znali smo da Realu treba pobjeda, ali...'

Mourinho jedva dočekao bocnuti Real: Pogledajte što je rekao

Bale na žestokom udaru kritika: Isključivi je krivac za poraz Reala?

„Kraljevi“ u stanju šoka nakon izgubljenog „el clasica“

Može li doći do novog obrata osam kola do kraja prvenstva? Real zaostaje tri boda za Atleticom i dva za Barcelonom, a uz to ima i lošiji međusobni omjer s oba takmaca, što znači da Atletico i Barcelona imaju prednost u slučaju jednakog broja bodova s Realom.

Dakle, da bi prvi presjekao ciljnu vrpcu, Realu su potrebne sve pobjede do kraja te da Atletico barem jednom izgubi i remizira, a da Barcelona barem jednu izgubi. Nije nemoguća misija, ali nije baš ni previše izgledno da će se to dogoditi. Možda Atletico i Barca do kraja negdje prospu bodove, no pitanje je može li Real sve pobijediti s obzirom na trenutačno stanje šoka u kojem se nalazi?

Ronalda pobjesnio na Balea

Poraz u „el clasicu“ ostavio je vidnog traga na psihu Realovih igrača. To se dobro moglo vidjeti u Sevilli. Postali su nesigurni i prilično svadljivi. Kakva nervoza vlada u redovima „kraljeva“ najbolje se moglo vidjeti u posljednjim trenucima utakmice kada je Ronaldo pobjesnio na Garetha Balea.

Sudac je dosudio slobodan udarac za Real. Pokraj lopte su bili Ronaldo i Bale, kao i obično nešto su se dogovarali, Ronaldo se odmakao od lopte, a Bale se zaletio i pucao. Napravio je to jako loše, a Ronaldo je udarac popratio bijesnim izrazom lica i neartikuliranim mahanjem rukama prema klupi Reala i Carlu Ancelottiju. Nekoliko minuta prije toga, Ronaldo je slično reagirao nakon jednog poteza Marcela.

Tijekom utakmice vidjelo se da je Ronaldo poprilično uznemiren, stalno je nešto gestikulirao, ljutio se, dobacivao sucu… Dovoljno da španjolski novinari protumače kako se u svlačionici „kraljeva“ opet nešto ne štima, odnosno da se događa nešto slično kao prošle sezone kada je došlo do sukoba i svađa.

Ancelottijev grijeh – Iker Casillas

Ancelotti je nakon utakmice pokušao ublažiti incident: „Ronaldo je bio uznemiren jer smo izgubili utakmicu“, kratko je kazao talijanski trener koji je i sam nakon utakmice izgledao kao da ga je netko zasuo kipućom vodom.

Za razliku od Sergija Ramosa i Ronalda koji su nakon „el clasica“ zasuli kritikama glavnog suca utakmice Undiana Mallenca i pozivali se na urotu protiv Reala, zbog čega će je pokrenuta istraga i možda će biti kažnjeni od strane sudačke organizacije, Ancelotti je gospodski na press-konferenciji priznao da sudac nije krivac za poraz Reala. Talijan od prvog dana u Madridu konstantno ističe da se prvo treba zagledati u svoje pogreške a tek onda u tuđe. Madridski mediji honorirali su Ancelottijev gospodski stav blagim kritikama na njegov račun, dok su Ronaldu poručili da više razmišlja o svojim igrama nego o sucima.

No, nakon poraza u Sevilli, ni Ancelotti nije pošteđen medijskih bodlji. Mnogi smatraju da je u Sevilli na golu morao biti Iker Casillas, koji se vratio u staru formu i brani na zaista visokoj razini, a Ancelotti ga još uvijek koristi samo u Ligi prvaka. Diego Lopez u posljednje je vrijeme primio nekoliko pogodaka koji idu na njegovu dušu ili najmanju ruku nije ništa značajno obranio.

Drugi pogodak na Sanchez Pizjuanu jedan je od takvih golova. Ancelotti će u sljedećem kolu najvjerojatnije vratiti Casillasa na mjesto prvog vratara Reala, no „baba s kolačima“ možda je već prošla. Možda se pokaže da je Real izgubio prvenstvo u posljednje dvije utakmice.

Raspored do kraja prvenstva:

ATLÉTICO
3 kod kuće: Villarreal, Elche y Málaga
5 u gostima: Athletic, Getafe, Valencia, Levante i Barcelona.

FC BARCELONA
4 kod kuće: Betis, Athletic, Getafe y Atlético de Madrid
4 u gostima: Espanyol, Granada, Villarreal i Elche.

REAL MADRID
5 kod kuće: Rayo Vallecano, Almería, Osasuna, Valencia i Espanyol.
3 u gostima: Real Sociedad, Valladolid i Celta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.