Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022

VIDEO Ekipa Dnevnika Nove TV otišla u kamp kanadske reprezentacije i zatražila objašnjenje sporne izjave

Kanadski izbornik John Herdman izazvao je pomutnju u medijima nakon jučerašnje izjave poslije utakmice protiv Belgije, a reporter Dnevnika Nove TV Saša Lugonjić otišao je u kamp kanadske reprezentacije i stao oči u oči s kanadskim izbornikom.

Belgija je slavila 1:0 protiv Kanade i time zasjela na vrh grupe F Svjetskog prvenstva u Katru. Kanada je sljedeći protivnik Hrvatske, Kanađani su zaista pokazali dobru igru, ali sreća im je okrenula leđa i ostali su bez bodova.

VIDEO "Križarima" spustili rampu: Katarske vlasti zabranile popularne engleske navijačke kostime

Herdman je igračima nakon utakmice rekao da će "sje*ati Hrvatsku", što mnogima nije dobro sjelo. Kanadski izbornik danas je objasnio svoju izjavu, koju je rekao, kako on kaže – u afektu.

''Da, rekao sam to. Gledajte, takve stvari govorite u strastvenim trenucima kako biste pokušali nadahnuti svoju ekipu. Kad sam dobio pitanje što sam rekao kad sam bio među igračima, iskreno sam odgovorio'', rekao je Herdman.

FOTO Neviđeni Cristiano Ronaldo: Njegova reakcija na himnu puno toga odaje

Mnogi bi rekli da ne poštuje Vatrene i što je hrvatska nogometna reprezentacija postigla u posljednjih 30 godina na nogometnoj sceni.

Nigerijski novinar obožava Hrvatsku: "Čast Šukeru i Modriću, ali meni je najbolji onaj čarobnjak"

''Nije tu baš bilo poštovanja za hrvatski narod i hrvatsku reprezentaciju. Dobro razumijem gdje se mi nalazimo na svjetskoj pozornici, ali došli smo na višu razinu i pokušavam uvjeriti svoje igrače da budu neustrašivi i da pokažu sve što znaju.''

Ipak, za kraj je rekao da nije htio iskazati nepoštovanje prema Hrvatskoj.

Srpski mediji ismijavaju Granita Xhaku: ''Švicarski provokator uplašio se srpskih napadača''

''Nisam mislio pokazati nepoštovanje prema hrvatskoj ekipi i hrvatskom narodu, ali to je način razmišljanja koji će Kanada imati i koji mora imati ako želi osvojiti tri boda protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Takav način razmišljanja imali smo i protiv Belgije, tako moramo i dalje. To je dio nove Kanade'', zaključio je John Herdman.

Standings provided by Sofascore