Nogomet
Nogomet

Ukrajinci se odrekli bivšeg kapetana koji radi u Putinovom klubu: On za njih više ne postoji

Ukrajinski nogometni savez žestoko je sankcionirao bivšeg kapetana Anatolija Timoščuka.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ukrajinski nogometni savez teško je sankcionirao bivšeg kapetana svoje reprezentacije, Anatolija Timoščuka koji radi kao pomoćni trener u ruskom Zenitu, iz Sankt Peterburga, čiji je navijač Vladimir Putin, a koji simpatiziraju i brojni drugi ruski političari i tamošnji uglednici

Iako je veliki broj ukrajinskih sportaša podigao glas protiv ruske invaziju na Ukrajinu, Timoščuk šuti kao zaliven. Zbog toga ga je osudio veliki broj sunarodnjaka, ali i bivša supruga koja ga je brutalno prozvala na Facebooku.

Savez teško sankcionirao Timoščuka

Zbog toga se posljednjih dana sve više pričalo kako će Savez prihvatiti zahtjev Etičke komisije da se Timoščuku oduzme trenerska licenca, kao i sve nagrade, titule, počasti, ali i trofeji koje je osvojio sa Šahtarom iz Donjecka.

Također, Ukrajinci su najavili kako će bivšeg kapetana isključiti iz službenog registra igrača, ali da će mu i doživotno zabraniti bavljenje nogometnim aktivnostima na prostoru Ukrajine.

Guardiola otvorio dušu pred kamerama: Održao govor o Ukrajini koji će se pamtiti

"Otkako je počela ruska invazija na Ukrajinu, Timoščuk, bivši kapetan ukrajinske nogometne reprezentacije, nije se javno oglasio, niti je zaustavio suradnju s klubom iz države agresora. Budući da to svjesno radi, Timoščuk je naštetio ugledu ukrajinskog nogometa", poručili su iz Saveza.

  • Timoščuk je za ukrajinsku nogometnu reprezentaciju upisao 144 nastupa i četiri pogotka
  • Nastupao je za Šahtar Donjeck, Zenit Sankt Peterburg, Bayern Munchen i Kairat Almaty
  • Karijeru je završio u veljači 2017. godine
  • Radi kao pomoćni trener u ruskom Zenitu iz Sankt Peterburga