Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na plaći u Putinovu klubu

Ukrajinci napadaju bivšeg kapetana svoje reprezentacije koji i dalje radi za Ruse: "Gnjida i izdajica!"

Anatolij Timoščuk svojedobno je bio kapetan reprezentacije Ukrajine. Danas je omraženi lik u ukrajinskom narodu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otkako je Rusija započela invaziju i izvršava agresiju na Ukrajinu, brojni ukrajinski sportaši, što sadašnji što bivši, oglasili su se putem društvenih mreža i televizije osuđujući napad na njihovu zemlju.

No, jedan od njih šuti kao zaliven. Riječ je o Anatoliju Timoščuku, bivšem nogometnom reprezentativcu koji je neko vrijeme bio i ukrajinski kapetan (za reprezentaciju je ukupno nastupio čak 144 puta i pritom postigao četiri pogotka).

Timoščuka plaća Zenit, klub Vladimira Putina

Timoščuk je trenutno pomoćni trener u ruskom Zenitu, klubu iz Sankt Peterburga, čiji je navijač Vladimir Putin, a koji simpatiziraju i brojni drugi ruski političari i tamošnji uglednici.

Za isti taj klub donedavno je igrao Ukrajinac Jaroslav Rakitski, ali je odstranjen iz momčadi nakon što se javno pobunio protiv ruske invazije na Ukrajinu. Ubrzo je Rakitski dobio i raskid ugovora te je postao slobodan igrač.

Poslije takvog ishoda Rakitski je narastao u očima ukrajinskog naroda, dok se istovremeno Timoščuk srozao do dna. Prvi ga je prozvao Jevgenij Levčenko, bivši suigrač iz reprezentacije Ukrajine.

"Timo, zašto si to napravio? Ti si iz Ukrajine. Kako možeš šutjeti i nastavljati raditi ondje? Igrali smo zajedno za istu reprezentaciju, nosili taj dres s ponosom, pjevali himnu, slavili i tugovali. Zašto se ne oglašavaš? Kako ćeš živjeti s tim?" prozvao ga je Levčenko, ali odgovor nije dobio.

Malinovski: Timoščuk više nikad neće biti legenda ukrajinskog nogometa

Sada su se oglasili i još neki, od kojih je najpoznatiji Ruslan Malinovski, veznjak Atalante i suigrač našeg Marija Pašalića.

"Ne znam što je s Timoščukom, trebate pitati njega. Teško mi je to komentirati, to je čudno i mislim da nije ispravno. On 100 posto više nije niti će ikad biti legenda ukrajinskog nogometa, njegova postignuća su poslije ovakvog ponašanja zaboravljena", poručio je Malinovski.

Grigorij Kozlovskij je predsjednik ukrajinskog kluba Ruha. On nije birao riječi za Timoščuka:

"Kao što je to bio izjavio Ševčenko, prijateljska gnjida je gora od neprijateljske uši. On je ukrajinska gnjida. Kaže se da vam s takvim gnjidama neprijatelji nisu potrebni."

Najoštriji je bio Oleksandr Aliev, također bivši ukrajinski reprezentativac i nekadašnji suigrač Timoščuka.

"Ti si izdajica kojem je jezik zabijen u guzicu. Kažeš da si ukrajinski domoljub, a zašto si crtao zastave na obrazima? Da se pokažeš", zagrmio je Aliev.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider