Nogomet
Nogomet

Tko su najbrži igrači Primere? Realovo otkriće na vrhu, Barca se svog pobjednika olako riješila

Dva igrača izjednačena su na listi ''ptica trkačica'' španjolskog prvenstva.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Primera, kao i mnoga druga sportska natjecanja, miruje zbog koronavirusa, a nogometna Španjolska vrijeme krati na razne načine – od imaginarnih utakmica do izvlačenja zanimljivih statistika.

Jednu takvu donosi madridski As, koji je objavio podatke o najbržim igračima Primere.

Na vrhu su dva igrača – Adria Pedrosa iz Espanyola i Federico Valverde iz madridskog Reala. Njima su izmjerili najveću brzinu sprinta od 35,1 kilometara na sat. Tik ispod njih su Oscar Rodriguez iz Leganesa i Hernani Fortes iz Levantea, koji su uhvatili 35 km/h.

Kako je animirani lik postao najveći nogometaš svoje zemlje: Pokrenuo je revoluciju, dižu mu i spomenike

Valverde je ove sezone na mala vrata stigao do udarne postave Reala; urugvajski veznjak vrlo je svestran, pa tako pokazuje i zavidne atletske mogućnosti. U punom sprintu brži je čak i od vižljastog Brazilca Vinicusa (34,6 km/h), Danija Carvajala (34,4), Ferlanda Mendyja (34,3) i Garetha Balea (34,2).

Najveći Realov rival Barcelona u siječnju se svog najbržeg igrača olako riješila - radi se o krilnom igraču Rome Carlesu Perezu, koji je uhvatio brzinu od 34,67 km/h. Za utjehu im ostaje da su mu doveli dostojnu zamjenu - nakon serije ozljeda aktivirali su pravilo o izvanrednom transferu i doveli Martina Braithwaitea, koji je uhvatio 34,6 km/h, jednako kao i ozlijeđeni Ousmane Dembele.

Prije 15 godina ovako je izgledala najskuplja momčad svijeta: Bez Messija, Ronalda...