Nogomet
Nogomet

Rijeka se grupirala nakon fijaska i suvereno kroči SuperSport HNL-om! Mnogima je promaknuo ovaj podatak

Nogometaši Rijeke vodeća su momčad SuperSport HNL-a nakon sedam odigranih kola.

Slavlje igrača Rijeke (Foto:Luka Stanzl/Pixsell)

Nogometaši Rijeke imali su velika očekivanja uoči nove sezone, sve su oči bile uprte prema Europi, Mišković se nadao napuniti kasu izletom makar u Konferencijsku ligu, ali potop u Ljubljani na prvu nije skupo koštao Riječane.

Smjena Sopića, rasprodaja brojnih senatora i postavljanje Đalovića na mjesto šefa stručnog stožera – sve se to izdogađalo u kratkom periodu na Kvarneru. Dinamo su svi postavili kao apsolutnog favorita za osvajanje HNL-a, u Splitu su se vodile zakulisne bitke, a Rijeku opet gotovo da nitko nije spominjao.

I tako je Rijeka inkasirala gotovo 10 milijuna eura kroz transfere Hodže, Labrovića, Pjace i Ivanovića, ali sportski direktor Raić Sudar uspio je osigurati provjerena imena za nastavak sezone. Na Rujevicu su slijetali prekaljeni internacionalni – Andrić, Perica, Gojak.

Dodajmo i HNL pojačanja, provjerenog Majstorovića i Devetka iz Istre i mladog Rukavinu, Rijeka je tako zaokružila igrački kadar za novu sezonu i još jednom potvrdila reputaciju ozbiljnog kluba. Đalović je unio vjeru u svoje igrače i na prijateljski način s igračima ubrzo prebrodio brodolom iz Ljubljane.

Impresivna statistika, Rijeka primila tek jedan pogodak

I evo Rijeke, nakon sedam kola na vodećoj poziciji, izjednačeni s Hajdukom, ali uz daleko bolju gol razliku. Impresivna obrana Rijeke ostavila je protivnike na samo jednom jedinom pogotku u prvih sedam kola. Galešić je stasao u dokapetana, Radeljić zaslužio poziv u reprezentaciju BiH prošle sezone, a Zlomislić je bezbolno uskočio u cipele Labrovića.

Uigrana riječka obrana i dojmljiv napad predvođen sidrunom Andrićem ima gotovo nerealnu gol razliku od čak 15:1. Kockice su se posložile u Rijeci i brzo su zaboravili na europski fijasko, a već sljedeći vikend imamo okršaj Hajduka i Rijeke.

Jadranski derbi na Rujevici pravi je mamac za publiku, što je jedina mrlja Rijeke ove sezone. Podsjetimo, višestruko poskupljenje ulaznica, kako onih godišnjih, tako i pojedinačnih, navukli su bijes navijača kluba s Kvarnera, ali uz ovakve predstave na terenu, nadamo se punoj Rujevici i dobrom nogometu!

VIDEO Stravična ozljeda košarkaša Cedevite: Cijela dvorana utihnula, jedna navijačica zaplakala

Bio je kandidat za trenera Hajduka, a danas je pred njim težak izazov: Hrvat preuzeo vruću klupu

Sramotan skandal! Francuzi se izmicali lopti kako bi imali lakši ždrijeb na Svjetskom prvenstvu u futsalu

Više o