Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POTRES NA RUJEVICI

Željko Sopić više nije trener Rijeke, evo tko sjeda na klupu!

Željko Sopić dobio je otkaz u Rijeci.

Željko Sopić (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Jutros je Rujevicom odjeknula vijest kako Željko Sopić više nije trener Rijeke! No tek nakon što je odradio konferenciju za medije prije odlaska u Švedsku na uzvrat s Elfsborgom. 

Iako mnogi nisu iznenađeni takvim razvojem događaja, činjenica da je klub dao otkaz treneru nakon samo dva kola u novoj sezoni jasan je znak da je nešto jako trulo bilo u odnosima.

Đalović preuzima klupu

Momčad će nadalje voditi dosadašnji pomoćnik i legenda kluba Radomir Đalović, kojem će to biti prvi dugoročniji angažman na mjestu trenera nakon što je na jednoj utakmici zamijenio Sergeja Jakirovića prošle sezone.

''Novi trener prve momčadi bit će Radomir Đalović, bivši igrač HNK-a Rijeka i dosadašnji pomoćni trener, kojem će ovo biti prvi samostalni trenerski angažman.

HNK Rijeka zahvaljuje Željku Sopiću na svemu što je učinio za klub i želimo mu puno sreće u nastavku trenerske karijere'', stigla je u međuvremenu i potvrda od kluba.

Radomir Đalović Radomir Đalović (Foto: Damir Škomrlj/Cropix)

Rijeka je u novu sezonu SuperSport HNL-a ušla s visokom pobjedom protiv Lokomotive, ali je za vikend stigao tek mršavi remi u Varaždinu.

U Europi je nakon dramatičnog prolaska rumunjskog drugoligaša Corvinula, u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige Rijeka odigrala remi protiv Elfsborga na Rujevici.

No, možda i više od trenutnih rezultata, Sopiću su presudili loši odnosi unutar svlačionice. Priče o lošim odnosima počele su još krajem prošle sezone, ali je gazda Mišković odlučio ostaviti Sopića i ove sezone.

Sopić se s Rijekom borio za oba trofeja protekle sezone te je napravio velik posao, naročito u proljetnom dijelu sezone. Rijeka je parirala Dinamu do početka svibnja i u toj je borbi izdržala duže od Hajduka za cijeli mjesec.

Mišković izgubio strpljenje

Mišković je očito sada odlučio prerezati nakon uistinu loše predstave momčadi u Varaždinu kada je do kraja puklo u već spomenutim narušenim odnosima. Igra s igračem više protiv Elsfborga koja nije donijela pozitivan rezultat bila je početak kraja.

U isto vrijeme Sopić je sve glasnije tražio pojačanja i taj nerazmjer u očekivanjima s jedne i druge strane bio je okidač za smjenu.

Ivan Perišić Razlika između Dalića i Gattusa: "Perišić je užasno težak tip i ova situacija ne miriše na dobro" divider

Mauro Perković Noćna mora na Maksimiru, Dinamo potvrdio strašnu ozljedu mladog braniča: "Svi smo se prepali" divider

 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Remi na Maksimiru. Što kažete na igru Plavih? 🔵🤔

📸: Damir Krajac/CROPIX
GOL! ⚽

Zakaria pogađa s bijele točke za izjednačenje. 

📸: AFP
GOL! ⚽

Salisu pogađa glavom iz kornera.

📸: AFP
GOOOOOOOOOOL! ⚽

Baturina je sjajnim pogotkom udvostručio vodstvo Modrih!! 🔵💪

📸: Damir Krajac/CROPIX