Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''TO SE TAKO NE RADI''

Razlika između Dalića i Gattusa: "Perišić je užasno težak tip i ova situacija ne miriše na dobro"

Hajduk je stao u zaštitu Ivana Perišića, a cijela ta situacija i dalje je vrlo aktualna.

Na temu Ivana Perišića i njegova (privremenog) odstranjivanja iz prve momčadi Hajduka svoj osvrt dao je Vlado Boban, reporter Dnevnika Nove TV.

U novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu jedan od gledatelja postavio je pitanje što voditelji misle o tome da Perišić želi otići i ako ode, hoće li to u Splitu biti doživljeno kao izdaja.

Boban je zatim započeo:

"Prvo, užasno me žalosti cijela ova situacija kao nekog nogometnog fana i kao čovjeka koji želi gledati neizvjesno i konkurentno prvenstvo do zadnjeg kola. Ja još uvijek neću otpisati ta tri kluba, dugo je prvenstvo. I stvarno mislim i nadam se da Dinamo neće imati zalihu od 15 bodova već do zime, iako kako sad stvari stoje, ne miriše dobro za ostale", rekao je i nastavio:

"Što se tiče konkretno Perišića, već sam nekoliko puta u ovoj emisiji naglasio: on je za mene jedan od naših najvećih nogometaša, ja ga obožavam, to je igrač pobjednik, ali postoji jedan veliki ali. S obzirom na to da sam dugi niz godina pratio reprezentaciju, bio unutra, XY puta razgovarao s XY ljudi, uključujući i samog Perišića - Perišić je fantastičan igrač, ali je isto tako užasno težak tip. On je užasno težak lik, puno mu se toga mora prilagoditi i ovo je situacija koja ne miriše na dobro. Ovo je situacija koja ne miriše na dobro i ja zamjeram i Perišiću i Gattusu, objasnit ću zašto."

Ivan Perišić Ivan Perišić (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

''Perišiću se izlazilo ususret''

U nastavku je rekao:

"Činjenica je, od svojih izvora iz Splita saznajem da se zaista Perišiću izlazilo s mnogim stvarima ususret, od minutaže do trenažnog procesa. Vratit ću se na onu priču od prije nekoliko mjeseci da je Perišić monstrum, radna etika, on će se oporaviti za pet-šest mjeseci. Zaboravili smo zakonitosti ljudskog tijela - kad ti nešto požuriš, ulaziš u zonu frustracije, kad si u zoni frustracije, stvaraš nervozu svima oko sebe. Kad ne možeš ponavljati ono što si mogao, onda sam po sebi, a on je onako malo asocijalan tip, širiš taj krug nervoze, i to se vjerojatno i događa već neko vrijeme. On na treninzima nije zadovoljan prvenstveno sam sa sobom i nije mislio da će se naći u ovakvoj situaciji", kazao je Boban i posebno istaknuo:

"Velika je stvar, jedna od najvećih pobjeda, napraviti mir. U obitelji, u klubu, u firmi, u samom sebi. To je jedna od najvećih kvaliteta i to je ono što ne razumiju mnogi ljudi."

''Zato je Dalić bolji od Gattusa''

Na koncu je Boban poručio:

"Jedna od najvećih kvaliteta nekog trenera u nekom klubu jest napraviti mir i imati zdravu socijalnu interakciju. Ja to kod Gattusa sada ne vidim i ovo nije način na koji se rješava ovakav problem. Sad će me svi popljuvati, ali to je tipičan primjera zašto je Zlatko Dalić bolji trener od Gennara Gattusa. Imao je i on ovakvih situacija s Perišićem i brojnim igračima, ali hrpa ih nije izišla van, nego se iskomuniciralo i puhalo se u isto jedro, a ima posla s malo ozbiljnijim igračima. Ovako se to ne radi, nije to ni Perišić zaslužio."

Cijela nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook