Nogomet
Nogomet

Realove titule iz 2002. i 2024. imaju jednu nevjerojatnu poveznicu

Thibaut Courtois možda je i glavni junak nove Lige prvaka u vlasništvu Real Madrida, a sve to jako je podsjetilo na slučaj otprije 22 godine.

Casillas 2002. i Courtois 2024. (Foto:Afp)

Real Madrid dodao je još jednu Ligu prvaka u svoju vitrinu. Još jednom su potvrdili svoju moć te samo svoje veliko ime.

U utakmici gdje kroz praktično 70 minuta nisu bili momčad koja odaje dojam nekoga tko će postati prvakom Europe, uspjeli su postići dva pogotka i na kraju mirno otploviti prema tituli.

Courtois se pojavio na golu i briljirao

A tko zna što bi bilo da na vratima nisu imali sjajnog Thibauta Courtoisa, koji je obranio nekoliko opasnih udaraca. Između ostalog je obranio dvije velike prilike Borussije Dortmund, a također je i sjajno reagirao istrčavanjem kod najbolje prilike, one koju je na kraju bez opasnog šuta završio Adeyemi.

Real Madrid ostao na nuli! Ponovili su negativan rekord Tottenhama iz Lige prvaka

A tko zna bi li Courtois stajao na golu da gripa nije napali junaka dosadašnjih utakmica nokaut faze Lige prvaka, Andreja Lunina.

Ukrajinski vratar razbolio se tjedan dana pred finale, trenirao je te putovao odvojeno od momčadi, kojoj se pridružio tek par sati prije utakmice. Carlo Ancelotti ga je doveo u London iz razloga da se može naći na ceremoniji i proslavi ukoliko Real uzme titulu, što se na kraju i dogodilo.

Tako je Courtois postao junak, iako na golu možda nije ni trebao biti.

Sve to napravio je već Casillas 2002. godine

Sve je to podsjetilo na još jednog slučajnog junaka otprije 22 godine, dok još taj isti junak nije mogao znati da će postati jedna od najvećih legendi Kraljevskog kluba. 

VIDEO Pogledajte scenu za pamćenje: Kroos otišao u mirovinu, a zamijenio ga je neuništivi Modrić

Iker Casillas na gol Reala stao je već kao 18-godišnjak, no Vicente Del Bosque je u jednom trenutku sezone 2001./02. odlučio dati priliku iskusnom Cesaru Sanchezu. 21-godišnji Casillas završio je tako neko vrijeme na klupi, pa i u finalu Lige prvaka protiv Bayer Leverkusena.

A onda se u 68. minuti, pri rezultatu 2:1 za Real, Sanchez ozlijedio, a Casillas završio na golu.

Nijemci su žestoko napadali, a do kraja susreta imali su tri fantastične prilike, koje su sve završila na jednak način, fantastičnom obranom Casillasa, koji je tako postao neočekivani junak.

Nešto poput Thibauta Courtoisa 22 godine kasnije, samo u malo drugačijim periodima utakmice. Jedan praktično do 70. minute, a onaj raniji tek nakon nje.

No, to je Real, uvijek će netko postati junak, a nekada čak i slučajnim.

Dinamo saznao odlične vijesti! Sezona je tek završila, a već sad znaju da će igrati proljeće u Europi