Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
15. naslov prvaka Europe

Real Madrid kaznio Borussiju Dortmund: Modrić zamijenio junaka Kroosa i osvojio šestu Ligu prvaka

Real Madrid je pobijedio Borussiju Dortmund 2:0 u finalu Lige prvaka…

Galerija Borussia - Real Madrid Borussia - Real Madrid Borussia - Real Madrid +1 Borussia - Real Madrid

Nogometaši Real Madrida po 15. put su postali prvaci Europe nakon što su u finalnom susretu igranom pred 86.212 gledatelja na londonskom Wembleyju pobijedili Borussiju Dortmund sa 2-0. 

Golove za Real zabili su Dani Carvajal u 74. minuti nakon ubačaja Tonija Kroosa iz kornera, te Vinicius Junior u 83. minuti.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrića za "Kraljevski klub" je igrao od 85. minute osvojivši već šestu Ligu prvaka. Šest trofeja pobjednika Kupa/Lige prvaka imaju i Lukini suigrači Dani Carvajal, Nacho i Toni Kroos, te Realova legenda Francisco Gento.

Dodajmo i kako su Modrić i Nacho Fernandez stigli i do 26. trofeja u Realovom dresu postavši najtrofejniji igrači u 122 godine dugoj povijesti Real Madrida.

Za "Kraljevski klub" je to bilo čak 18. finale u najprestižnijem natjecanju "Starog kontinenta" pri čemu 15. slavlje.

Na drugom mjestu ljestvice osvajača je Milan sa sedam europskih titula, dok su Bayern i Liverpool po šest puta bili najbolji. S druge strane Borussija je igrala treće finale upisavši drugi poraz, ponovo na Wembleyju nakon što je u engleskom "hramu nogometa" izgubila i 2013. od Bayerna. Jedinu titulu momčad s Westfalenstadiona je osvojila 1997.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider