Nogomet
Nogomet

Piksi vatreno odgovorio uoči okršaja s Engleskom: "Ako povedemo, naredba će biti..."

Dragan Stojković Piksi, izbornik srpske reprezentacije obratio se medijima uoči utakmice s Engleskom

Dragan Stojković (Foto:Afp)

Engleska i Srbija će započeti svoje sudjelovanje na Europskom prvenstvu 2024. utakmicom prvog kola grupne faze u skupini C.

Ovo je prvi nastup Srbije na Europskom prvenstvu nakon 24 godine, a uz njih su u skupini još Danska i Slovenija, koje igraju svoju utakmicu u 18 sati.

Srpski izbornik Dragan Stojković Piksi optimističan je pred utakmicu protiv Engleske i planira započeti s dva napadača, Dušanom Vlahovićem i Aleksandrom Mitrovićem.

"Zašto ih ne bismo napali, ne razumijem? Bit će otvorena utakmica. Poštujemo neke stvari, ali prije svega sebe. Srbija sigurno neće biti momčad koja će čekati i gledati kako rival igra", rekao je Stojković.

Na pitanje što će biti ako Srbija povede, odgovorio je:

"Naredba će tada biti da postignemo i drugi gol. Vrlo jednostavno. Sada su to možda malo šaljiva pitanja, ali vidjet ćemo kako će se situacija razvijati."

"Napravit ćemo sve da stvorimo prilike iz kojih se može postići gol, ali ne zaboravite da se nogomet igra u oba smjera. Ovo je turnirski tip natjecanja, svaki gol, bod i karton znače puno."

Engleska, s druge strane, imati će svih 26 igrača dostupnima nakon što je izašla vijest da će John Stones moći nastupiti danas u 21 sat.

Ljutiti Dalić poslao znakovitu poruku: Vrijeme je da mijenja, ali koga će izbaciti?

VIDEO Legendarni britanski komentator napravio remek djelo od prijenosa Hrvatske i Španjolske: Poslušajte kako je nazvao Vatrene

VIDEO Spektakularni Nizozemci u Hamburgu bacili rukavicu hrvatskim navijačima

Standings provided by Sofascore