Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DVOJBE PRED ALBANIJU

Ljutiti Dalić poslao znakovitu poruku: Vrijeme je da mijenja, ali koga će izbaciti?

Hrvatska je pretrpjela težak poraz na otvaranju Eura, Španjolska je u Berlinu slavila s 3:0 i zadala glavobolje izborniku Zlatku Daliću...

Luka Modrić i Zlatko Dalić (Foto: Afp)

Hrvatska je loše startala na Euru. Nakon prospavane noći dojmovi su se već pomalo slegli.

Ako se sve svede pod loš dan, neće ispasti dobro. Iako izbornik poslovično ne voli previše mijenjati, očito je da se moraju povući neki potez. Čini se da je Dalić svjestan situacije. Na licu mu se vidjelo da je imao tešku noć. Za svoje standarde bio je prilično nervozan na press-konferenciji. I dosta izravan, pa i ljutit.

Govor tijela je puno rekao

Bruno Petković dobio je jezikovu juhu. Nije Hrvatska izgubila zbog toga što Petković nije realizirao jedanaesterac, no svaki gol može biti bitan kada se podvuče crta u skupini. Dalića je očito najviše zasmetalo što se Petković drznuo preuzeti odgovornost prije Perišića i Majera.

S novinarskih mjesta jasno se vidjelo komešanje na travnjaku, ali i pored klupe. Izbornik očito nije htio galamiti, ali govor tijela i gestikulacije sve su govorile.

Dalić jako drži do hijerarhije i sluti da može biti problema ako se ona poremeti. Vjerojatno je zbog toga tako nastupio na press-konferenciji. Oprao je Petkovića i poslao jasnu poruku.

Međutim, pitanje je hoće li to biti dovoljno da se momčad stabilizira i koherira? Promjene su neminovne. Lako je zaključiti da će Pongračić jako teško ostati u početnom sastavu. Odigrao je loše, ali daleko od toga da je neki isključivi krivac. Ni blizu, cijela momčad nije bila na razini zadatka.

Pongračić najlošiji među lošima

Bilo je puno loših, a među njima je Pongračić bio možda najlošiji. Treba ipak reći da su kod prvog gola Šutalo i Pongračić ostavljeni na brisanom prostoru. Bilo je četvorica na dvojicu, Ruiz je mogao birati kamo će poslati pas. Pogledajte gdje stoje hrvatski bekovi i bit će sve jasno. Izbornik je na presici poslije utakmice naznačio da je posebno nezadovoljan igrom bočnih igrača. Situacija kod prvog gola pojačava taj dojam.

No što ćemo s Brozovićem? Nije riječ samo o ovoj utakmici, on je već duže vrijeme daleko od nekadašnje forme. Dalić ga čeka jako dugo jer ima velike kredite, no sve ima svoje granice. Nije lako Broza mijenjati, ali samo da se to ne pretvori u iščekivanje Godota. A to je već tu negdje.

Ako će Pongračić i Brozović na klupu, onda bi Gvardiol mogao na mjesto stopera, Sosa na lijevog beka, a Majer u centralu.

E, sad, pitanje je koga na krila? Mario Pašalić desno ili možda Pjaca lijevo, a Kramarić onda desno. Da ne idemo dalje, ima dosta kombinacija i mogućnosti, vidjet ćemo za što će se izbornik odlučiti. U svakom slučaju, ostaje dojam da će mijenjati. Situacija je takva da mora nešto napraviti, barem pokušati prodrmati momčad.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider