Nogomet
Nogomet

Osijek u većim problemima nego što se činilo: FIFA ga blokirala zbog prijave tri kluba!

Osijek je, kao i svi hrvatski prvoligaši, počeo s pripremama za nastavak sezone.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nogometaši Osijeka pripremaju se za nastavak sezone u HNL-u, a dok prvotimci u Gradskom vrtu treniraju pod palicom Renea Pomsa, iz FIFA-e je stigla obavijest o zabrani dovođenja igrača u nadolazećem zimskom prijelaznom roku.

U prvih mah činilo se da je riječ o suspenziji zbog neisplaćenog dijela odšteta austrijskom LASK-u za transfer Jevhena Čeberka, ali problem je, nažalost po Osječane, puno dublji.

Nije sporna samo neisplata za Čeberka nego i rate iz transfera Ramona Miereza iz Alavesa te Nikole Janjića iz Sutjeske.

Ta tri kluba (LASK Linz, Alaves, Sutjeska) prijavili su Osijek FIFA-i koja je, nakon uvida u dokumentaciju, izrekla privremenu zabranu ulaznih transfera za Osječane.

Službeni početak prijelaznog roka u Hrvatskoj za dovođenje igrača je 18. siječnja i ukoliko do tog datuma Osijek podmiri obveze Austrijancima, Španjolcima i Crnogorcima, moći će normalno angažirati pojačanja.

No, sama činjenica da se klubu, koji u javnosti ima imidž onog koji nema problema s financijama, dogodilo to da je s tri adrese prijavljen za neisplatu, sugerira da situacija i nije tako idilična. Uostalom, to je potvrdio i Vladimir Čohar, član Uprave Osijeka, u izjavi za Glas Slavonije.

"Ne bježimo od obveza prema drugim klubovima, ali važno je znati kako smo u velikom investicijskom ciklusu u pitanju dovršetka izgradnje novog stadiona, što nam je u ovom trenutku apsolutni prioritet", poručio je Čohar.

VIDEO Pojavile se nove snimke unutar Pampasa, NK Osijek uskoro se seli na pravu arhitektonsku ljepoticu