Nogomet
Nogomet

Italija zgažena i ponižena, Donnarumma poludio na pitanje o kiksevima: "Zar nije bio prekršaj protiv Reala!?"

Vratar talijanske reprezentacije Gianluigi Donnarumma bio je na meti kritika nakon debakla koji je Italija doživjela na gostovanju u Njemačkoj u Ligi nacija…

Gianluigi Donnarumma (Foto:Afp)

Gianluigi Donnarumma, vratar PSG-a i talijanske reprezentacije, bio je jako ljutit nakon teškog poraza Italije od Njemačke u Ligi nacija.

Elf je zgazio Azzurre 5:2. Poveo je 5:0 i činilo se da bi Talijani mogli stradati još teže na Borussia-Parku u Mönchengladbachu.

Englezi "brišu pod" s izbornikom, legenda Liverpoola eksplodirala: "Zašutite klaunovi"

Talijanski vratar napravio je veliku pogrešku kod petog gola. Serge Gnabry presjekao je njegovo neoprezno dodavanje u talijanskom šesnaestercu, a Timo Werner postigao je lagani pogodak.

Njemaćka razbila Italiju

Donnarumma je možda mogao bolje reagirati i kod trećeg gola, koji je postigao Thomas Müller udarcem s 14-15 metara. Lopta mu se odbila od zemlje i prevarila talijanskog vratara, koji je izgubio ravnotežu. Kod preostala tri gola talijanski vratar, realno, nije mogao ništa napraviti.

U televizijskom intervjuu poslije utakmice novinar RAI-ja upitao je Donnarummu o njegovim pogreškama protiv Njemačke, što se talijanskom vrataru nikako nije svidjelo.

Analiza: Ovo je Dalićev kadar za Katar? Oko koga je najveća frka, koga će prekrižiti, a tko još ima dobre šanse

Kako bi se opravdao, Donnarumma se vratio na uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka između Reala i njegova PSG i kontroverznu situaciju kada su Madriđani izjednačili na 1:1 nakon što je Karim Benzema srušio Donnarummu u njegovu petercu.

Sudac nije označio prekršaj, već je pustio da se igra dalje i poslije toga je Benzema postigao pogodak. Parižani su se žalili, smatrali su da su teško oštećeni, a s njihovim primjedbama složili su se i brojni sudački eksperti. Posebice je bio žestok njihov predsjednik Nasser Al-Khelaifi, koji je naprosto podivljao. Upao je sucima u svlačionicu i verbalno ih napao.

Donnarumma poludio na pitanje o kiksevima

"Kad sam ja to pogriješio? Zar nije bio prekršaj protiv Reala!? Ako želimo napraviti polemiku oko ovih stvari, napravimo ih", ljutito je uzvratio talijanski vratar i nastavio.

"Ako mislite da sam ja kriv za poraz, nema problema, okrivite mene. Ja sam kapetan, preuzimam krivnju i odgovornost. Želite li preispitivati greške, samo naprijed. Idem dalje uzdignute glave. Ako želite reći da sam ja kriv za poraz, učinite to."

Donnarumma je priznao svoju pogrešku kod petog gola, ali je aludirao na to da je utakmica već bila riješena.

"Nakon grešaka rastete i jačate. Sada se samo moramo međusobno pogledati i preispitati, pa odmoriti i vratiti se puno jači. Morate učiti iz pogrešaka."

Isprika talijanskim navijačima

Ispričao se talijanskim navijačima zbog teškog poraza na Borussia-Parku.

"Ljuti smo i nema izgovora. Nadam se da ćete nam oprostiti. Moramo skupiti glave i pokazati da vrijedimo puno više. Još jednom isprika."

U Ligi nacija događaju se svakojaka iznenađenja. U drugoj utakmici skupine 3 elitnog dijela Lige nacije Mađarska je napravila senzaciju razbivši Englesku 4:0 na Molineux Stadiumu u Wolverhamptonu. Najteži je to domaći poraz Engleske od 1928.

Nakon četiri odigrana kola Mađarska je prva na ljestvici sa sedam bodova, Njemačka je druga sa šest, Italija je treća s pet, a Engleska je posljednja sa samo dva boda.