Nogomet
Nogomet

Napeti rasplet u Ligama petice: Neki od ovih scenarija djeluju nestvarno; tko se sve grčevito bori?

I dok je naslov prvaka u talijanskoj ligi riješen, Inter je na tronu nakon dugogodišnje vladavine Juventusa, sve je još uvijek vrlo neizvjesno u Francuskoj i Španjolskoj. Pregled liga petice donosi Ivan Forjan.

Pred nama je finiš europske klupske nogometne sezone, a u Ligama petice još uvijek traju neizvjesne borbe za naslove prvaka i mjesta koja vode u europska natjecanja sljedeće sezone. Uoči zadnjih kola titule su riješene u tri od pet liga.

Novi prvak Engleske je Manchester City, Italije milanski Inter, a dominaciju u Njemačkoj nastavlja minhenski Bayern.

 

Najneizvjesnija borba za naslov vodi se u Francuskoj. Uoči zadnjeg kola Lille Domagoja Bradarića prvi je s 80 bodova, slijedi PSG sa 79, a matematika u igri drži i Monaco Nike Kovača koji je treći sa 77 bodova.

Madridski triler u Španjolskoj

Lille ima sve u svojim rukama, u zadnjem kolu ide na noge Angiersu, PSG ide Brestu, a Monaco, koji sutra igra i finale kupa, ide na teško gostovanje Lensu, kojem također trebaju bodovi za Europu.

Luda završnica sezone u Hrvatskoj: Hajduk će navijati za Dinamo

Borba za titulu vodi se i u Španjolskoj. Jedino što je sigurno je da naslov ide u Madrid nakon što je Barcelona u prošlom kolu ispala iz utrke. Vodeći Atletico ima 83 boda, drugi Real 81.

U zadnjem kolu Simeoneovi momci idu u goste davljeniku Valladolidu, dok će Real ugostiti Villarreal koji lovi Europsku ligu. Da bi Modrić i društvo imali ikakve šanse moraju se, naravno, nadati kiksu Atletica.

 

Idemo na Apeninski poluotok gdje rasterećeni Inter uživa već nekoliko kola, a bespoštedna borba za Ligu prvaka traje između Napolija, Milana i Juventusa. Atalanta je sa 78 bodova sigurna za Ligu prvaka, Napoli i Milan imaju po 76, a Juve bod manje.

Zvuči nevjerojatno, ali Juventus bi mogao u Europsku ligu

U zadnjem kolu Milan će na gostovanje u Bergamo, Napoli je domaćin Veroni, a Juventus će gostovati u Bologni. Pobjede li i Milan i Napoli, iduće sezone svjedočit ćemo nevjerojatnom scenariju u kojem će Stara Dama, koja je do ove sezone osvojila devet naslova zaredom, morati igrati Europsku Ligu.

Pogledajte kako su navijači ispratili senzaciju hrvatskog nogometa na najveću utakmicu novije povijesti

 

S Apeninskog poluotoka idemo u kolijevku nogometa, gdje mančesterski klubovi drže vrh tablice. City je prvak, United drugi. Dva kola prije kraja puno je kombinacija, a u borbi za Ligu prvaka su Leicester, Chelsea, Liverpool, Tottenham i West Ham. 20 utakmica čeka nas do kraja tjedna, neke se već i igraju, a u Engleskoj se na tribine vraćaju i navijači. Bit će to pravi praznik za sve ljubitelje Premierlige.

Idemo i u Njemačku gdje je sve riješeno. Bayern je prvak, a putnici u Ligu prvaka su Leipzig, Borussia Dortmund i Wolfsburg.

 

I za kraj, da vidimo tko je od Hrvata najviše zabijao u Ligama petice. Najviše Andrej Kramarić, 19 golova za svoj Hoffenheim, a Ante Rebić i Ante Budimir po 11 za Milan, odnosno Osasunu. Uoči Eura, koji nam uskoro kreće, forma napadača svakako veseli.