Nogomet
Nogomet

Najbolji nogometaš svijeta Messi naklonio se velikom rivalu Casillasu: "Činio si me boljim"

Lionel Messi naklonio se španjolskoj vratarskoj legendi Ikeru Casillasu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

 

Najbolji nogometaš današnjice Lionel Messi prokomentirao je odlazak legendarnog španjolskog vratara Ikera Casillasa u mirovinu i pritom nije propustio nakloniti mu se. 

"Iker danas odlazi u mirovinu, ali u povijest je ušao već odavno. Ne samo kao ikona španjolske lige nego i zato što je uspio osvojiti sve na međunarodnoj razini. Bio si spektakularan golman i bilo je vrlo teško imati te za protivnika, ali bilo je to i lijepo rivalstvo koje nas je tjeralo da igramo iznad svojih mogućnosti kada god bismo se sastali", rekao je Messi katalonskim medijima. 

Barca konačno našla kupca za promašaj stoljeća i rješava se legende: Veliko pojačanje može doći samo pod jednim uvjetom

U doista grandioznoj karijeri osvojio je doslovce sve što se u nogometu može osvojiti. Sa Španjolskom je bio prvak svijeta i dvostruki prvak Europe, a s Realom je osvojio tri Lige prvaka i pet španjolskih prvenstava.

„Sveti Iker“, kako su ga navijači Reala od milja zvali, za madridski klub upisao je 510 nastupa, a za španjolsku reprezentaciju 167. U dresu Reala debitirao je 1999., a za španjolsku reprezentaciju godinu poslije. Drži brojne rekorde koji će teško biti nadmašeni.

Sprema li se katastrofa Reala? Brojke ne lažu, bez Sergija Ramosa jednostavno ne ide