Nogomet
Nogomet

Kovačić najbolji u debaklu Chelseaja, Lampard sipao komplimente: "Može igrati u bilo kojem klubu"

Chelseajev trener naveo je Kovačića kao igrača koji se ističe u njegovoj momčadi.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Bayern je s visokih 3:0 pobijedio Chelsea u Londonu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i tako jednom nogom zakoračio u sljedeću fazu.

Visok poraz bio je otrježnjenje za momčad Franka Lamparda, ocjena je engleskih medija nakon utakmice. Lampardov je Chelsea atraktivan i perspektivan, ali kvalitetom ipak ne može parirati europskoj eliti, barem ne još.

Međutim, jedan igrač može se ravnopravno nositi i s protivnicima najviše razine – Mateo Kovačić, smatra trener Chelseaja.

Senzacija Bayerna s nevjerojatnom životnom pričom: Trčao brže od dopuštene brzine kretanja automobila u Londonu

"Igrači moraju razumjeti na kojoj je razini nokaut-faza Lige prvaka. Mnogi nisu tamo prije igrali, možda su igrali Europsku ligu, što je velika razlika", počeo je Lampard.

"Kovačić je, primjerice, igrao s kvalitetom i karakterom zbog kojih ćete reći - u redu, on može igrati u bilo kojem klubu na toj razini", jasan je bio Lampard.

Kovačićeva statistika govori u prilog Lampardovim izjavama - hrvatski veznjak imao je 89 posto točnih dodavanja, 8/9 uspješnih driblinga, dva ključna dodavanja i 14 osvojenih duela na tlu. Prema Sofascoreu, bio je najbolji igrač Chelseaja s ocjenom 7,8.

Neutemeljene izjave poznatog MMA analitičara: "Miočić se možda nikada neće vratiti"

Ne treba zanemariti ni to što je Kovačić već vrlo iskusan igrač iako mu je tek 25 godina. Iza njega su osvajanja Liga prvaka s Realom, 56 nastupa za Hrvatsku, teške bitke u El Clasicu u kojima je često bio zadužen za čuvanje Lionela Messija... U Chelseaju je pod Lampardom napravio dodatni iskorak; cijelu sezonu igra u sjajnoj formi i ponajbolji je igrač momčadi.

Bišćan za GOL.hr o Ligi prvaka, Liverpoolu, Barceloni...