FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"ima jako puno problema"

Neutemeljene izjave poznatog MMA analitičara: "Miočić se možda nikada neće vratiti"

Stipe Miočić i dalje nema datum za svoju iduću borbu, čak ni šest mjeseci nakon što je vratio UFC-ov naslov prvaka u teškoj kategoriji.

Stipe Miočić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Poznati MMA komentator i domaćin MMA podcasta Joe Rogan rekao je u jednoj svojoj emisiji da postoji sumnja da se Stipe Miočić više nikada neće vratiti u oktogon zbog problema s ozljedom oka. Podsjetimo, Miočić je vratio pojas prvaka u kolovozu prošle godine u revanšu protiv Daniela Cormiera, u kojem ga je DC ponovno prstima izbo po očima.

Roganova neutemeljena izjava o Miočiću

Miočić je nakon toga morao na operaciju, zbog čega i dalje nema zeleno svjetlo za povratak u oktogon, točnije kontakt, ali smije trenirati i fizički se opterećivati. No, to nije dovoljno Roganu da vjeruje u njegov povratak u oktogon, jer smatra da se zapravo krije prava istina.

"Stipe ima puno problema. Možda se uopće ne vrati borbama. Ne želim reći previše toga u njegovoj ozljedi, budući da ne znam koliko je otvoren po pitanju toga. Da se Stipe može boriti, on bi se sad borio. UFC bi već ugovorio tu borbu protiv Cormiera", rekao je Rogan u svom podcastu.

Da je situacija tako ozbiljna, predsjednik UFC-a Dana White već bi vjerojatno oduzeo pojas Miočiću ili barem organizirao meč za privremenog prvaka teške kategorije, koji bi se potom borio s Miočićem ako se ovaj ne može vratiti do kraja ove godine.

Povratak u srpnju na najvećem eventu u 2020. godini?

S obzirom da to nije slučaj, Miočić će se vratiti u oktogon, a prema pisanju nekih MMA portala, to bi se moglo dogoditi tijekom International Fight Weeka, koji je već tradicionalno na rasporedu u srpnju.

Bio bi to UFC 252 u T-Mobile Areni u Las Vegasu, na kojem bi se mogle naći dvije borbe za naslov prvaka, ali i meč Conora McGregora. Prema posljednjim informacijama McGregorov sljedeći suparnik trebao bi biti Justin Gaethje.

Od drugih borbi koje bi se mogle organizirati na tom eventu su revanš Jona Jonesa i Dominicka Reyesa, te borba za titulu prvaka u velteru između Kamaru Usmana i Jorgea Masvidala. Sve su to opcije od kojih će barem dvije gotovo sigurno biti dogovorene.

Nadamo se da će se na tom programu naći i naš Miočić, neovisno protiv kojeg borca.

Recimo i da je Miočić na svom Instagramu u posljednje vrijeme objavio nekoliko fotografija i poruka koje sugeriraju njegov povratak u oktogon, tako da u tom uopće ne treba sumnjati. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider