Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rođen u izbjeglištvu

Senzacija Bayerna s nevjerojatnom životnom pričom: Trčao brže od dopuštene brzine kretanja automobila u Londonu

Navijači Bayerna imaju novog miljenika u redovima svoje omiljene momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači minhenskog Bayerna imaju novog miljenika u momčadi njemačkog prvaka, a njegovo je ime Alphonso Davies. Mnogi se sada pitaju "a tko je sad pak taj?". Riječ je o 19-godišnjem Kanađaninu čija je životna priča uistinu čudesna.

Da su njegovi roditelji Liberijci imali manje sreće, danas vjerojatno ne bi ni gledali ovog svestranog tinejdžera na najvećim nogometnim pozornicama.

Rođen u izbjegličkom kampu

Naime, Davies je rođen u izbjegličkom kampu u Buduburamu (Gana) nakon što su njegovi roditelji pobjegli iz Liberije zbog II. građanskog rata. Sreća je što su uopće preživjeli s obzirom na to da je u ratu poginulo između 150 i 300 tisuća ljudi.

Prvih pet godina svog života Davies je proveo u izbjeglištvu, a onda su se njegovi roditelji uspjeli preseliti u Kanadu, točnije Windsor. Godinu dana kasnije, 2006. godine, preselili su se u Edmonton i ondje je Davies započeo svoju nogometnu karijeru.

Najmlađi s ugovorom i najmlađi strijelac

Sa svega 15 godina Davies je potpisao prvi profesionalni ugovor i postao najmlađi u povijesti USL-ove nogometne lige koji je to učinio. U svojoj prvoj sezoni u redovima Vancouver Whitecapsa postigao je dva pogotka i postao najmlađi strijelac u povijesti USL-a.

U 2017. i 2018. godini Davies je bio član prve momčadi i ostavio je sjajan dojam u MLS-u, nakon čega ga je zapazio minhenski velikan. Na ljeto 2018. godine Bayern je platio Vancouveru 13,5 milijuna dolara i doveo tinejdžersku senzaciju u svoje redove.

Najmlađi strijelac Bayerna u posljednjih 20 godina

Za Bayern je debitirao krajem siječnja 2019. godine, a svoj prvijenac postigao je u ožujku sa svega 18 godina, četiri mjeseca i 15 dana, čime je postao najmlađi strijelac u klupskoj povijesti nakon Roquea Santa Cruza, koji je 20 godina ranije zabio s tek napunjenih 18 godina.

Ove sezone Davies je preuzeo poziciju lijevog beka od Davida Alabe, koji po novome igra na poziciji stopera, a koji se smatrao jednim od najboljih lijevih bekova na svijetu. Međutim, nakon nekoliko sjajnih partija Alphonsa Daviesa ove sezone, u kojoj je u 29 nastupa u svim natjecanjima upisao osam asistencija, čini se da je Bayern dobio novu senzaciju na toj poziciji.

Brži od dopuštene brzine kretanja automobila u Londonu

Njegov prodor i asistencija za treći pogodak Bayerna u utakmici Lige prvaka protiv Chelseaja u utorak samo su potvrda da je riječ o nevjerojatnom mladiću.

Davies je prije asistencije za treći pogodak Bayerna proletio pored čak trojice igrača Chelseaja, a prema neslužbenim informacijama, jurio je brže od 35 kilometra na sat u punom sprintu, što je brže od dopuštene brzine kretanja automobila u centru Londona!

Glumi, pjeva, pleše...

Na kraju Bayernove renesanse u Londonu navijači bavarskog diva koji su došli podržati svoj klub na ovom gostovanju jasno su dali do znanja koliko im se Daviesov nastup svidio. Skandirali su njegovo ime, nakon čega im je mladić odgovorio pozdravom i oduševio fanove.

Recimo i da nogomet nije jedini talent koji Davies ima. On na društvenoj mreži TikTok objavljuje zanimljive videe u kojima glumi, pjeva, repa, pleše... U godinama koje dolaze on će biti apsolutni hit!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider