Nogomet
Nogomet

Evo koga Zidane želi zadržati po svaku cijenu, a koga dovesti: Real pikira dva velika talenta, Barca ugrožena

Eden Hazard i Paul Pogba kucaju na vrata Reala, a madridski velikan ozbiljno prati još dvojicu perspektivnih napadača…

Momčad Real Madrida (Foto: AFP) Foto: Afp

Galerija

Eden Hazard odbio je i četvrtu ponudu Chelseaja za produljenjem ugovora, pišu engleski mediji.

KOMENTAR IVICE MEDE Real u grdnim problemima: Evo zašto će teško stvoriti novu šampionsku momčad

Sve govori da je Belgijac na korak do Real Madrida, koji je krenuo u veliku rekonstrukciju momčadi. Naljeto će biti jako prometno na Santiago Bernabeu, i to u oba smjera. Neki će morati otići da bi se napravilo mjesta za nova pojačanja.

Hazard opet odbio produljiti ugovor s Chelseajem

„Još malo je ostalo do kraja sezone. U ovom trenutku najvažnije je da Chelsesa bude među četiri prvoplasirane momčadi u prvenstvu, a pokušat ćemo i osvojiti Europsku ligu. Mislim da je to navijačima puno važnije nego koga će vidjeti sljedeći sezone na travnjaku“, znakovito je izjavio Hazard za ESPN.

Tri zvjezdana pojačanja Reala: Dvojica blizu Bernabeua, bitka s Atleticom za trećeg

Ako Chelsea naljeto odluči prodati Hazarda Realu, a to izgleda prilično logično s obzirom na to da mu ugovor istječe u ljeto 2020., spekulira se da će inkasirati oko stotinu milijuna eura.

Procurilo koliko će Pogba zarađivati u Realu

Paralelno s Hazardom Real punom parom radi i na transferu veznjaka Manchester Uniteda Paula Pogbe. Francuz želi doći u Real i radi pritisak na Manchester United. Navodno je postavio neke uvjete engleskom klubu, a to je povećanje plaće s 8 na 12 milijuna eura godišnje.

Španjolski Defensa Central tvrdi da bi otprilike toliko trebao zarađivati u Realu. Navodno je riječ o 11 milijuna eura neto godišnje, što je nešto više od 22 milijuna eura bruto.

Navijači Reala brutalno se obračunali s velikom zvijezdom: Žele ga dva diva i ambiciozni izazivač

Po tome bi Pogba bio drugi najplaćeniji igrač Reala ako Gareth Bale ostane u klubu. Velšanin ima 14 milijuna eura, a kapetan Sergio Ramos između 10 i 11 milijuna. Ako Velšanin napusti Real, što je u ovom trenutku prilično izvjesno, Francuz će postati najplaćeniji igrač Real.

Zidane želi zadržati Varanea, Navasu postavljen uvjet

Manchester United traži odštetu od 150 milijuna eura. U Realu se nadaju da će uspjeti smanjiti taj iznos barem za 20-30 milijuna eura. Jedna od opcija je i trampa – Bale za Pogbu.

Defensa Central ističe da Zinedine Zidane po svaku cijenu želi Hazarda i Pogbu, te da je Florentinu Perezu postavio uvjet da mora sve učiniti kako bi zadržao i njegova sunarodnjaka Raphaëla Varanea, za kojeg se spekuliralo da želi napustiti Real.

Zidane navodno želi zadržati i Keylora Navasa, ali samo pod uvjetom ako pristane da Thibaut Courtois ostane prvi vratara Reala. Ako ne pristane, morat će otići. Lista za odstrel je prilično dugačka, no još uvijek nije sasvim jasno tko će sve napustiti Bernabeu.

Po ovome se čini da Varane gotovo sigurno ostaje, iako je donedavno bio jedan od izglednijih kandidata za odlazak. Na Bernabeuu se situacija brzo mijenja i lako su mogući novi obrati. 

Real ozbiljno prati Felixa i Jovića

Real šalje svoje emisare u Lisabon na sutrašnju utakmicu Benfice i Eintrachta u četvrtfinalu Europske lige. U fokusu Realovih izaslanika bit će mlađahni Portugalac Joao Felix i srpski napadač Luka Jović.

Barcelona sprema dva nova velika transfera kojima bi osigurala svijetlu budućnost

Real je navodno zainteresiran za obojicu perspektivnih ofenzivaca. Otprije je poznato da napadača Eintrachta pozorno prati i Barcelona. Izgleda da bi se oko Jovića u ljetnom prijelaznom roku moglo podići puno prašine. Napadač Inter Mauro Icardi također je na meti Reala.

Argentinca navodno želi i Atletico ako Antoine Griezmann odluči otići. Ta je priča opet povezana s Barcelonom koja navodno opet koketira s francuskim napadačom. Ako Griezmann završi u Barci, Jović bi mogao put Bernabeua.