Nogomet
Nogomet

Hajdukov predsjednik najavio prodaju jednog igrača i poručio: "Na rezultat utječu samo dvije stvari"

Predsjednik Ivan Bilić prokomentirao je aktualni Hajdukov trenutak.

Ivan Bilić i Nikola Kalinić (Foto:Tom Dubravec/Cropix)

Predsjednik Hajduka Ivan Bilić na predstavljanju novog sportskog direktora Nikole Kalinića komentirao je neke od aktualnosti.

"Ja bih htio zahvaliti dosadašnjem sportskom direktoru Nikoličiusu na svemu što je učinio za klub, a isto tako i cijeli stručni stožer koji je izgurao ovaj kraj sezone", rekao je Bilić i obrazložio zbog čega je odlučio angažirati Kalinića na funkciju sportskog direktora.

"Nikola je legenda kluba, on je, a to je možda i najveća njegova vrijednost, što je baš istinski hajdukovac. Voli ovaj klub puno više nego neki drugi, isto tako ima i iskustvo rada u velikim klubovima, ima odlične kontakte. Pozitivno je tvrdoglav karakter kakav nam treba. On će postati okosnica našeg sportskog odbora, a želim naglasiti da će sve odluke iz sportske domene biti isključivo njegove."

Nikola Kalinić komentirao Dalićeve izjave: "Neka umjesto Modrića na Euru stavi Baturinu"

Bilić je objasnio kako bi od iduće sezone trebala biti posložena poljudska piramida:

"Doći će član Uprave zadužen za sport i on će biti na čelu tog nekakvog trojstva (član Uprave - sportski direktor - trener). Dok ne pronađemo člana Uprave zaduženog za sport, ja ću biti malo više uključen u sportska pitanja. Čim ga pronađemo, ja ću se maknuti i kompletno im prepustiti sportsku politiku."

Hajdukov predsjednik odaslao je poruku navijačima i cjelokupnoj javnosti:

"Na rezultat utječu samo dvije stvari: naporan rad odnosno disciplina i u određenoj mjeri sreća. Ja sam uvjeren da će Nikola napraviti dobar posao u ovome prvome."

Odlaze Pukštas i/ili Sigur

Na pitanje novinara o izlaznim transferima, koji su baš svakom hrvatskom klubu nužni za egzistenciju, Bilić je najavio jednu prodaju.

"Pitali ste me za Rokasa Pukštasa i Niku Kristiana Sigura. Prodat će se jedan od njih dvojice, nadam se da neće obojica."

Za kraj je poručio:

"Možemo obećati da će se rad i disciplina podići na višu razinu."

On bi trebao donijeti Hajduku najveći novac ovo ljeto: Sjajne brojke za klinca od 19 godina