Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Koliko milijuna je realno?

On bi trebao donijeti Hajduku najveći novac ovo ljeto: Sjajne brojke za klinca od 19 godina

Rokas Pukštas ima ugovor s Hajdukom do 31. svibnja 2027., ali čini se da broji svoje posljednje mjesece na Poljudu.

Rokas Pukštas (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

U Hajduku još uvijek traje potraga odnosno javnosti nije objelodanjeno tko su ljudi koji će biti novi trener, sportski direktor i član Uprave zadužen za sport.

Novi predsjednik Ivan Bilić zasukao je rukave, čeka se bijeli dim prije odlaska prvotimaca na odmor, makar je jasno da za Bilića i njegove suradnike odmora neće biti, barem ne u idućih nekoliko tjedana.

Ono što je sasvim izvjesno je da će Splićani u nadolazećem prijelaznom roku napraviti određene promjene u kadru, koje će uključiti zahvalu nekim dosadašnjim prvotimcima, ali i prodaju jednog ili dvojice igrača.

Nije tajna da bi Emir Sahiti, koji je već šest godina ugovorom vezan uz Hajduk, htio otići negdje gdje će dobiti puno bolji ugovor.

Pukštas će postići najveću cijenu

No, prvi Hajdukov prodajni eksponat bit će Rokas Pukštas, sjajni mladi Amerikanac. Pukštas se u posljednjih godinu dana etablirao kao neizostavan član prve postave, njegova duel igra, trkačke sposobnosti i taj ulazak iz drugog plana su ono na što su se itekako oslanjali i Ivan Leko i Mislav Karoglan, a u posljednje vrijeme i Jure Ivanković koji će voditi momčad još ovu subotu na gostovanju kod Lokomotive.

Pukštas će krajem kolovoza proslaviti 20. rođendan i premda ga ugovor s Hajdukom veže do 31. svibnja 2027., iluzorno je očekivati da će do tada ostati u Splitu. Dapače, najrealniji je odlazak ovo ljeto, jer upravo je ovaj mladi veznjak taj za kojeg Hajduk može dobiti najviše novca.

Tinejdžer koji zabija golove i nosi u duelima

Unatoč svojoj dobi i činjenici da će još tri mjeseca biti tinejdžer, Pukštas je u nekoliko pokazatelja na vrhu ili pri vrhu u cijelom SuperSport HNL-u kad govorimo o središnjim veznjacima. Konkretno, po broju osvojenih duela po utakmici je najbolji u ligi, ima ih u prosjeku 7,11. Nije na odmet ni to što je zabio osam golova i po tome je drugi među centralnim veznima HNL-a.

Koliko je realno očekivati da Hajduk može za njega dobiti? Pukštasova tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi šest milijuna eura, ali nesumnjivo je da će Splićani tražiti više od te cifre, možda i inzistirati da bude postavljen novi klupski rekord koji od ove zime drži Luka Vušković sa svojim transferom u Tottenham teškim 11 milijuna eura.

Hoće li na Olimpijske igre?

Kao igrač s američkog tržišta, Pukštas ima određenu vrijednost koja može dodatno narasti ukoliko se nađe na popisu igrača U-23 reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država koja će nastupiti na ovoljetnim Olimpijskim igrama u Parizu.

U tom slučaju, ona priča o rušenju Vuškovićevog rekorda uopće neće biti nerealna.

Rokas Pukštas Rokas Pukštas (Foto: Sofascore)

Statistike omogućuje Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider