Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nema obećanja o tituli"

Nikola Kalinić predstavljen kao novi sportski direktor Hajduka, odmah je najavio velike promjene unutar kluba

Nikola Kalinić na Poljudu je predstavljen kao novi sportski direktor Hajduka.

Nikola Kalinić (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Na konferenciji za medije na Poljudu Nikola Kalinić predstavljen je kao novi sportski direktor Hajduka.

Završio je svoju bogatu igračku karijeru i uskočio u odijelo, čeka ga puno posla u ulozi nasljednika Mindaugasa Nikoličiusa.

"Prije svega bih htio zahvaliti predsjedniku Biliću i svima koji su mi pomogli da postanem sportski direktor. Moja je nogometna karijera gotova, ispred mene su nova iskustva i novi izazovi. Možda neki od vas misle da sam neiskusan u ovom poslu, ali za funkciju su jako bitna nogometna iskustva i nogometno znanje koje ja imam, a imam i kontakte i poznanstva", bile su prve Kalinićeve riječi.

"Moja je prva želja dovesti trenera u što kraćem roku i nadam se da će to biti do kraja idućeg tjedna. Radi se na tome", poručio je Nikola i najavio nekoliko promjena unutar kluba.

"Uvodimo pravilnik ponašanja, imali smo dosta problema s disciplinom ove sezone"

"Nakon trenera, druga ključna stvar koju želim uvesti jest pravilnik ponašanja i disciplina. Imali smo dosta problema s tim ove sezone, a ako budemo imali opet, onda opet od nas neće biti ništa. Pravilnik će vrijediti za sve igrače jednako, bez obzira na to kako se tko zove. To je za mene ključno."

Kalinić je naglasio:

"Da ne bi ispalo da sam ja neki svetac, imao sam i ja problema tijekom svoje karijere, ali za sve sam odgovarao, pa će i drugi."

O novom treneru rekao je:

"Želim trenera pobjednika, da inzistira na radu i disciplini, takav sam i ja, takvog želimo dovesti. Neću vam sigurno obećati da ćemo biti prvaci, ali težina ovog kluba je takva da se mora vratiti navika Hajdukova pobjeđivanja. Dat ću sve od sebe da se složi ekipa za napad na prvo mjesto."

"Livaja nije devetka i ne mogu vjerovati da dvije godine to nitko ne vidi"

Kojih se igrača Kalinić kao sportski direktor planira riješiti?

"Imam u glavi igrače na koje ne računam, ali bilo bi fer prvo da njima kažem."

Što će biti s Livajom?

"Livaja, koliko ja znam, ostaje, ima ugovor s Hajdukom do 2027. i niti jedna službena ponuda nije došla. Želim da on ostane, da ozdravi i da bude motiviran kakav je bio i prije ozljede. Nejasno mi je da Livaja igra devetku, a on mi je čista desetka i ne razumijem da to dvije godine nitko ne vidi."

Zlatko Dalić i Nikola Kalinić Nikola Kalinić komentirao Dalićeve izjave: "Neka umjesto Modrića na Euru stavi Baturinu" divider

Ostaje li Ivan Perišić?

"Perišić ima ugovor s nama do kraja kolovoza, na njemu je sve. Mi ga želimo, na njemu je sve."

Kakav je status Josipa Brekala?

"S Brekalom je malo drukčija situacija, on ima ugovor s Fiorentinom, morat ćemo platiti odštetu, a problem je i možemo li mu mi dati barem približno onakvu plaću kakvu ima u Fiorentini."

"Stranci će imati tri mjeseca da nauče hrvatski jezik"

Kalinić je najavio i novitet u odnosu prema stranim igračima.

"Imat će stranci tri mjeseca da nauče jezik. Nije ni meni nitko pomagao kad sam bio u inozemstvu, nego sam imao rok da naučim jezik. Nije mi normalno da trener Hrvat mora u Hajdukovoj svlačionici govoriti strani jezik."

Kad su u pitanju pojačanja, tu također Kalinić najavljuje zaokret:

"Neću dovoditi igrače tek toliko, nasilu, pa da kasnije imamo problem s rješavanjem njihovih igrača. Radije neću dovesti nikog ili samo jednog igrača, ali gomilanja neće biti."

"Nema obećanja da ćemo biti prvaci"

Hajduk nije bio prvak od 2005., a na pitanje o tome može li obećati da će on kao sportski direktor donijeti naslov prvaka, Kalinić je odgovorio:

"Nitko ne može obećati da ćemo biti prvaci. Ja imam primjer iz Atletico Madrida, gdje je Simeone zabranjivao da išta govorimo o tome što će biti za šest mjeseci ili godinu dana. Treba ići utakmicu po utakmicu i biti skroman, a ne živjeti od pustih obećanja kao što je bio slučaj ove sezone."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider