Nogomet
Nogomet

Gattuso demantirao kako je hladnjak stradao radi Perišića: Netko drugi ga je razljutio

Gennaro Gattuso obratio se medijima uoči gostovanja Hajduka kod Lokomotive u drugom kolu HNL-a.

Gennaro Gattuso (Foto:Nikola Vilic)

Nakon europskog remija s Ružomberokom, Gattusov Hajduk tražit će nova tri boda na gostovanju kod Lokomotive.

Hajduk je otvorio sezonu kontroverznom domaćom pobjedom nad Slaven Belupom, a uoči drugog kola, Gattuso je pružio kontekst nakon razočaravajuće izvedbe Bijelih u Slovačkoj:

"Moramo uzeti u obzir povijest Hajduka..."

“Rekao sam nakon utakmice. Napravili smo ono što smo trebali. Ne znam što se očekuje ovdje. Moramo uzeti u obzir povijest Hajduka posljednjih godina u Europi."

"Dobro smo analizirali oba suparnika. Kad imaš deset kornera, znači da si imao više od igre. Imamo samo dva nova igrača, ostali su od prošle sezone. A što se tiče kvalitete, moramo se popraviti.”

"Čeka nas loš teren i mala svlačionica..."

Na pitanje o potencijalnoj rotaciji uoči europskog uzvrata na Poljudu, talijanski trener je izjavio:

“To ćete vidjeti na terenu, ne želim otkrivati sastav. Oni su dobri, igraju 4-2-3-1. Čeka nas jako teška utakmice i moramo ući jako borbeno. U Slovačku smo došlli u 1.30 u noći na dan utakmice, ali ne tražim alibije."

"Oni su orijentirani prema naprijed, analizirali smo ih, moramo poraditi na detaljima. Varate se ako misllite da ćemo lako nametnuti ritam. Čeka nas loš teren i mala svlačionica, ali ne tražim alibije.”

"Netko je napisao da sam se naljutio na Perišića..."

Kao tema na press konferenciji našao se Emir Sahiti, a na sugestiju da izgleda bezvoljno, Gattuso je izjavio: 

“Ovo je vaša ideja. Meni se svidio. Može se popraviti, no to je Tonijeva (novinar Bilić, op.p.) konstatacija. No, on je profesioanalac. Dogodilo se što se dogodilo, ali platio je time što ostao kod kuće. Osjetio sam zalaganje.”

U remiju s Ružomberokom dogodila se situacija u kojoj se Gattuso razljutio i furiozno opalio po frižideru blizu njegovog prostora. Mnogi su mislili kako je reakciju uzrokovao Perišić, ali talijanski trener tvrdi drugačije: 

“Netko je napisao da sam se naljutio na Perišića zbog neke pogreške i napucao frižider, a bilo je to nakon lopte koju Sahiti nije dodao Moufiju. Ja se tako naljutim više puta tijekom utakmice.”

Ivan Šapina u tijesnom meču izgubio olimpijsko polufinale, slijedi borba za broncu

Zlatni olimpijac priznao pobjedu bolesti uoči finala OI: "Za mene je sve gotovo..."

Ivan Šapina slavio u četvrtfinalu i došao na jednu pobjedu od olimpijske medalje

Standings provided by Sofascore