Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Završio u bolnici

Zlatni olimpijac priznao pobjedu bolesti uoči finala OI: "Za mene je sve gotovo..."

Talijanski olimpijski prvak Gianmarco Tamberi izjavio je da su njegove Olimpijske igre završene uoči finala skoka u vis.

Gianmarco Tamberi (Foto: Profimedia)

Gianmarco Tamberi, talijanski skakač u vis i aktualni olimpijski prvak je hospitaliziran zbog problema s bubrezima prije kvalifikacija, no na društvenim mrežama je najavio da će ga "oštra bol" prisiliti na povlačenje iz natjecanja.

Sumnje na problem s bubrezima, kasnije je potvrdio i sam Tamberi. Sada je na Instagramu objavio kako planira odustati od nastupa u finalu Olimpijskih igara:

"Za mene je sve gotovo. Do samog kraja sam se nadao, vjerovao sam unatoč svemu što se dogodilo. Primio sam ogromnu podršku i naklonost od svih vas, što mi je dalo jedinstvenu snagu da se podignem nakon ovog posljednjeg udarca, ali očito nije bilo suđeno."

Potvrdio je da je nelagoda uzrokovana bubrežnom kolikom, koja nastaje kada kamen u bubregu blokira kanal koji spaja bubrege s mjehurom.

"Probudila me ista oštra bol koju sam imao prije nekoliko dana u 5 ujutro. Opet bubrežna kolika. Prošlo je pet sati, a bol ne prestaje. Jednom sam uspio pobijediti sudbinu nakon ozljede 2016., ali ovaj put, bojim se, sudbina je pobijedila."

Tamberi je na kraju ostavio zagonetnu poruku, implicirajući da će se ipak pojaviti na stazi, čak i ako ne bude mogao skakati. "Hoću li se večeras ipak pojaviti na stazi? Da, ali stvarno ne znam kako ću skakati u ovom stanju..."

Tamberi je tek nekoliko dana prije kvalifikacija za skok u vis pušten iz bolnice, nakon što su mu uklonili bubrežne kamence. Iako nije uspio preskočiti visinu od 2,27 metara u tri pokušaja, uspio se plasirati među najboljih 12 i osigurati nastup u subotnjem finalu.

Ivan Šapina Ivan Šapina slavio u četvrtfinalu i došao na jednu pobjedu od olimpijske medalje divider

Andre Duarte Iz Osijeka odlazi i glavni stoper: Andre Duarte uskoro se oprašta od Opus Arene!? divider

Rachael Gunn VIDEO Internet bruji o nastupu australske breakdancerice na OI: "Najneugodnije iskustvo u životu..." divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Marko Livaja zaokružio je poker Hajdukovih golova u mreži Šibenika ⚽️⚽️⚽️⚽️
Toni Kukoč je ove nedjelje prvo gledao kako Split ruši Crvenu zvezdu na Gripama, a zatim je sjeo u automobil i došao pogledati Hajdukov trijumf protiv Šibenika. 

📸Nikola Brboleža, Duje Klarić/CROPIX