FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
TO SE TRAŽI!

Ivan Šapina slavio u četvrtfinalu i došao na jednu pobjedu od olimpijske medalje

Hrvatska je na korak do još jedne olimpijske medalje u taekwondou, nakon što je polufinale teške kategorije u Parizu izborio Ivan Šapina.

Ivan Šapina (Foto: Tom Dubravec / Cropix)

Hrvatski olimpijac Ivan Šapina odradio je nastup četvrtfinala na taekwondo turniru teške kategorije Olimpijskih igara u Parizu.

Njegov protivnik bio je Norvežanin Richard Andre Ordeman, a Ivan je u neizvjesnom meču slavio rezultatom 2:1 u rundama (3:5, 13:7, 5:3).

Gubio prvu rundu pa okrenuo meč

Norvežanin je dobio prvu rundu rezultatom 5:3, nakon što je pola minute prije kraja runde pogodio glavu i poveo 3:0, da bi Ivan odmah jednako uzvratio. Ipak, do kraja runde Šapina je zaradio dva negativna boda i završio u minusu nakon prve dionice meča.

Sjajno je Ivan otvorio drugu rundu, odmah pogodivši udarac u glavu, da bi uskoro uslijedio i negativan bod te vodstvo 3:0. Točno na izlasku iz prve minute pogodio je glavu te poveo 6:0, no veliku prednost je ispustio u samo par sekundi.

Norvežanin brzo pogađa glavu, a Šapina istovremeno pada na pod, što su bila četiri boda. Tražio je Ordemannov trener onda pogodak u glavu, ali snimka to nije pokazala i Ivan odmah radi nova tri boda. Ipak, pola minute prije kraja runde prima još jedan udarac u glavu te se u završnicu ulazi s 11:7 za hrvatskog borca. Nastavio je Šapina napadati, što je bila pametna taktika te je uspješno priveo rundu kraju pogodivši još jedan udarac u tijelo za 13:7.

Pogodak za polufinale sedam sekundi prije kraja

Šapina je poveo 2:0 nakon pola minute odlučujuće runde. 48 sekundi prije kraja Ordemann na isti način izjednačuje, preciznim udarcem iz kontre. 33 sekunde prije kraja došao je prigovor iz hrvatskog kuta, ali nakon pregleda snimke ipak nisu došla tri boda za Šapinu. 

Šapina pogađa šaku 25 sekundi prije kraja i dolazi u vodstvo, no nedugo nakon toga izlazi s terena i povnon ije sve izjednačeno. No, sedam sekundi prije kraja pogodio je Šapina udarac u tijelo te se obranio i ušao u polufinale.

Šapinu, koji je ovdje treći nositelj, u polufinale čeka borba protiv sjajnog Iranca Ariana Salimija, desetopostavljenog borca. Polufinale bi trebalo započeti već nešto iza 17 sati. 

Andre Duarte Iz Osijeka odlazi i glavni stoper: Andre Duarte uskoro se oprašta od Opus Arene!? divider

Rachael Gunn VIDEO Internet bruji o nastupu australske breakdancerice na OI: "Najneugodnije iskustvo u životu..." divider

Nikola Jokić Košarkaši Srbije nakon epske utakmice protiv SAD-a stigli do bronce divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO VARAŽDIN - DINAMO: Stigli sastavi! Bjelica zarotirao momčad, jasan je cilj domaćina

Opširnije >>> https://bit.ly/4dRbq2d
Dalmatinski derbi na Poljudu... 😎⚽️
Europskom Dinamu slijedi povratak u HNL stvarnost... ⚽
🎩🪄