Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne baš kvalitetna utakmica

Hajduk opet odigrao nulu na europskom gostovanju: Odluka o prolasku u play-off pada na Poljudu

Ružomberok i Hajduk odigrali su prvu utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige.

Galerija Ružomberok - Hajduk Gennaro Gattuso Filip Krovinović +3 Martin Chrien i Marko Livaja

Prva utakmica trećeg pretkola Konferencijske lige između Ružomberoka i Hajduka završila je rezultatom 0:0.

Hajduk je bio nešto bolji tijekom cijelog susreta, ali uzvrat na Poljudu će oba sastava dočekati u rezultatskom smislu s istih pozicija. Uzvrat je na rasporedu idućeg četvrtka s početkom u 21:00.

Hajduku je ovo druga ovoljetna utakmica u pretkolima Konferencijske lige u gostima i drugi put je remizirao bez golova. Tako je završio i dvoboj kod HB Torshavna na Farskim otocima.

Nešto bolje je utakmicu otvorio Hajduk koji je izgledao dominantnije na terenu. Međutim, dominacija se nije prelila u stvaranje dobrih prilika, uspjeli su tek Splićani doći do četiri kornera iz kojih nisu na pravi način zaprijetili domaćinu.

Ružomberok imao najbolju šansu utakmice

Prvu veliku šansu imao je slovački sastav u 17. minuti. Lopta je došla do kapetana Chriena koji je bio sam pred praznim splitskim vratima, ali je gađao neprecizno i iznad grede.

Igralo se potom u ritmu gdje je Hajduk bio za nijansu bolji, ali ne i konkretan. Uspio je hrvatski predstavnik povesti nakon točno pola sata igre i nakon efektne asistencije petom Livaje za strijelca Pukštasa. Međutim, od gola nije bilo ništa jer je označeno zaleđe mladog igrača Hajduka.

Nikakve veće promjene nisu se dogodile ni u drugom poluvremenu. Po kiši se igralo rastrgano i prilično nepovezano, a Hajduk je i dalje izgledao za nijansu bolje. Početkom nastavka određene šanse su imali Sahiti, Uremović i Sanyang, ali u svakom tom pokušaju Splićani su bili daleko od pogotka.

Za razliku od gostovanja na Farskim otocima ovaj put je trener Hajduka Gattuso na klupi zadržao Ivana Perišića i Ivana Rakitića koji su ovaj put ušli u nastavku susreta. Ni završnica nije donijela rezultatske promjene, ali je Hajduk u 79. minuti vjerojatno imao i najbolju šansu na susretu.

Krovinović je dobro pucao s ruba šesnaesterca. Gađao je bliži kut, ali siguran je bio domaći vratar. U 90. minuti je mogao bolje reagirati i Melnjak nakon ubačaja Rakitića, ali i tada je netaknutom ostala domaća mreža.

Konferencijska liga, prva utakmica 3. pretkola:

Ružomberok - Hajduk 0:0

Ružomberok - HAJDUK 0:0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook
Teška večer za Modre na Allianz Areni. ⚽🔵

📸: Ronald Gorsic/CROPIX