Nogomet
Nogomet

Englezi pišu hvalospjeve o Gvardiolu: Joško ima čudesnu statistiku za jednog braniča

Englezi pišu hvalospjeve o Jošku Gvardiolu, u prvi plan stavljaju njegov golgeterski instinkt s obzirom da se radi o braniču.

Joško Gvardiol (Foto:Afp)

Nogometaši Manchester Cityja na dramatičan su način ostvarili pobjedu u osmom kolu engleske Premier lige, slavili su s 1:2 kod Wolverhamptona, sastava s dna ljestvice.

Manchester City je dospio na vrh ljestvice nakon pobjedničkog gola Stonesa u 95. minuti te ima dva boda više od Liverpoola, ali klub s Anfielda ima utakmicu manje. Kasnije će tijekom nedjelje igrati protiv Chelseaja. Wolverhamptonu je ostao tek na jednom bodu ove sezone.

Wolverhampton je poveo vrlo rano, u sedmoj minuti je Norvežanin Strand Larsen pogodio za 1:0 domaćeg sastava. Premda se očekivala potpuna inicijativa Manchester Cityja nakon primljenog gola gotovo jednako opasno je u nastavku utakmice prijetio Wolverhampton.

Joško zabio najviše golova od svih premierligaških braniča

Manchester City je izjednačio u 33. minuti i to zaslugama Joška Gvardiola. Odlično je hrvatski reprezentativac opalio sa 17 metara i premda je domaći vratar vršcima prstiju dirao loptu, ona je završila u mreži za 1:1. Bio je to drugi ovosezonski prvenstveni pogodak Gvardiola.

Brojni njihovi mediji ističu da je Joško zabio najviše pogodaka u 2024. godini od svih premierligaških braniča. Gvardiol je na šest pogodaka, dok su iza njega Schar i Magalhaes s pet.

''Ljevonogi Hrvat je pronašao malo prostora, a zatim uputio briljantan udarac, Sa nije ništa mogao'', ističe Mirror.

Također, uspoređuju ga s brojnim engleskim zvijezdama, onima iz napada. Tako je npr. Marcus Rashford na pet premierligaških pogodaka ove godine.

Horor u Istri: Sportaš preminuo na poznatoj utrci, reagirala hitna, ali nije mu bilo spasa

VIDEO Hajduk slavio kod Slavena te pobjegao Dinamu i Rijeci na četiri boda prednosti!

VIDEO Pašalić novim golom postao najefikasniji Hrvat u povijesti Serie A!

Više o