Nogomet
Nogomet

Ovo je Jakirovićevih jedanaest koji bi trebali istrčati protiv Viktorije u Plzeňu

Dinamo će u 4. kolu Konferencijske lige u goste Viktoriji Plzeň.

Sergej Jakirović (Foto:Goran Mehkek/Cropix)

Nogometaši hrvatskog prvaka Dinama broje sitno do okršaja protiv Viktorije Plzeň u 4. kolu Konferencijske lige.

U uvodnom dvoboju s češkim klubom Modri se nisu dobro proveli, međutim ništa nije izgubljeno, moguća pobjeda u uzvratu značila bi veliki korak ka europskom proljeću, barem malo isprala gorak okus koji će ostaviti ova jesen i napuniti plave samopouzdanjem za okršaj na Rujevici.

Juniori Dinama upisali poraz u Ligi prvaka mladih: Ostali bez važnog igrača za uzvrat

Za to će Jakirović morati pronaći pravu jedanaestoricu za Plzen, za kojom traga proteklih nekoliko kola, a prema svemu sudeći, početnih 11 u Češkoj bit će neka kombinacija imena kojima je dosad vjerovao i onih koji su njegovo povjerenje kupili u posljednjih nekoliko susreta.

Kraljevstvo za napadača

No krenimo najprije s onim očitim, a to je problem druge špice, odnosno tko će biti čovjek koji će pokušati nadomjestiti, pokazalo se, toliko bolan izostanak Brune Petkovića, a čini se kako će to biti Mahir Emreli, koji je te cipele "ispunio" i u uvodnom okršaju s Viktorijom.

Jakirović uoči Viktorije: "Želio bih u Plzenu nastaviti onako kako smo igrali u Varažinu"

Jakirović je protiv Varaždina prednost u špici dao Josipu Drmiću, ali čini se kako je procijenio da Azerbajdžanac ima najbolje karakteristike da otključa češki bedem.

Da padaju sjekire, Mišić, Bulat i Baturina se ne mijenjaju

Osovina koja bi mu trebala dostavljati lopte Mišić – Bulat – Baturina u sredini veznog reda trebala bi ostati standardno ista, dok bi se na krilima uz povratnika u udarnu momčad Darija Špikića trebao pojaviti Jakirov spasitelj protiv Lokomotive Takuro Kaneko.

Dinamovi navijači mučki su prevareni: Maksimirski farizeji smiju im se u lice i nitko se ne buni

Japanac bi trebao dobiti Špikićevu desnu stranu, dok bi bivši igrač Gorice trebao započeti na lijevoj, po kojoj inače ordinira Gabrijel Vidović, no kako je on u posljednje vrijeme malo usporio, Jakirović ga planira odmoriti raspoloženim Japancem.

Zadnja linija ista kao u Zagrebu

U posljednjoj liniji će biti promjena u odnosu na prošli susret s Varaždinom, ali ne bi trebalo biti promjena u odnosu na prošli susret u Europi, pa će Jakirović vjerojatno vjerovati istoj posljednjoj četvorci. To znači da će se Ristovski preseliti na stopera, svoju desnu stranu prepustiti Moharramiju, a lijevu stranu posljednje linije trebali bi držati Ljubičić i Perić, koji su po njoj ordinirali i u Zagrebu protiv Viktorije.

Jedan igrač Rijeke može brzo u Dinamo besplatno: "Takvih baš i nema u HNL-u"

Na golu će ostati Danijel Zagorac, koji je prema svemu sudeći potpuno preuzeo "jedinicu" od Ivana Nevistića te će do daljnjega figurirati kao prvi golman.

Mogući sastav Dinama:

Zagorac – Moharrami, Ristovski, Perić, Ljubičić – Mišić, Bulat – Kaneko, Baturina, Špikić – Emreli.

Dinamo za Viktoriju (Foto: Screenshot)

Tablica skupine C Konferencijske lige:

Standings provided by Sofascore