Nogomet
Nogomet

Bliži se kraj jednoj od najmučnijih transfer saga u nogometnoj povijesti

Cardiff mora Nantesu platiti šest milijuna eura za transfer Emiliana Sale, koji je okončan tragičnom smrću argentinskog napadača.

Emiliano Sala (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Bliži li se kraj jednoj od najmučnijih transfer saga u nogometnoj povijesti? Činilo se da je smrt Emiliana Sale tužan kraj transfera iz Nantesa u Cardiff i nitko nije vjerovao da ćemo prvog dana listopada i dalje govoriti o novcu iz tog tragičnog transfera.

Otkako je u siječnju pao avion koji je prevozio nesretnog argentinskog napadača, Nantes od Cardiffa traži isplatu novca, a velški klub to odbija platiti. Slučaj je nakon nekoliko mjeseci natezanja završio na FIFA-i, koja je u ponedjeljak kasno navečer odlučila da Cardiff mora platiti Nantesu šest od ukupno 18 milijuna eura, koliko je trebao iznositi transfer.

Častan poraz Dinama u Manchesteru, Guardioli tek izmjene donijele pobjedu!

FIFA je u svom priopćenju za javnost navela da se obje momčadi mogu žaliti u roku od 10 dana, i to na Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausannei.

Cardiff je već najavio da će tražiti dodatno pojašnjenje odluke, a nakon toga će odlučiti hoće li poduzimati daljnje korake u žalbi.

Podsjetimo, 21. siječnja ove godine avion koji je prevozio Salu iz Francuske u Veliku Britaniju srušio se u Engleski kanal. Tijelo nesretnog Sale pronađeno je idućeg mjeseca, dok tijelo pilota Davida Ibbotsona i dalje nije nađeno.

Guardiola će (nešto) rotirati: Evo u kakvoj bi postavi City trebao dočekati Dinamo

Recimo i da su se u posljednjih nekoliko mjeseci pojavile raznorazne priče vezane za cijeli slučaj. Toksikološki test pokazao je kako je nogometaš bio otrovan ugljikovim monoksidom, baš kao i u slučaju trovanja Talijana na jedrenjaku na Hvaru. Točnije, Sala je imao u organizmu razinu ugljikova hemoglobina (kombinacija ugljikova monoksida i hemoglobina) čak 58 %.

Prema istražiteljima, sve više od 50 % smatra se potencijalno kobnim za život. Pretpostavljaju da je i pilot David Ibbotson bio pod sličnim utjecajem kobnog otrova te je moguće da je zbog toga izgubio kontrolu nad letjelicom koja je pronađena na dnu La Manchea.

Ćorić nakon velike borbe izgubio u prvom kolu Tokija od domaćeg tenisača