Nogomet
Nogomet

Barcelona i Guardiola žele nezadovoljnu zvijezdu Bayerna: Zadnja njemačka svjetska klasa napušta Bundesligu

Barcelona slaže kadrovsku križaljku za sljedeću sezonu, a jedan je od prioriteta dovođenje svjetske klase na poziciju zadnjeg veznog…

Momčad Bayerna s Kimmichom u postavi (Foto:Afp)

Barcelona se osvajanjem La Lige vratila na velika vrata španjolskog nogometa, no za Ligu prvaka to je još uvijek tanko. Morat će se dodatno pojačati.

Mladi golgeter o transferu u Dinamo: "Pričekajmo još malo"

Katalonci slažu momčad za iduću sezonu, intenzivno se traže pojačanja. Predsjednik Joan Laporta najavio je povratak Lionela Messija, to je vrhunska priča, ali postoje još neki prioriteti. U fokusu je zadnji vezni.

Zubimendi preskup za Barcelonu

Martín Zubimendi iz Real Sociedada dugo je bio prvi kandidat, no Katalonce odbija visoka odšteta. Baski traže 60 milijuna eura, što je u ovom trenutku previše za financijski izmoždenu Barcu.
Mundo Deportivo piše da se posljednjih tjedana pojavila neočekivana prilika. Barca je bacila oko na Joshuu Kimmicha, 28-godišnjeg veznjaka Bayerna iz Münchena i kapetana njemačke reprezentacije.

Kimmich navodno ozbiljna razmišlja o napuštanju Bayerna i Bundeslige. Barcu je ta informacija posebno zaintrigirala. Kimmich je tip veznjaka kojeg traži. Riječ je polivalentnom igraču, koji može igrati i na desnom boku, pa je stoga još zanimljiviji Kataloncima jer i na toj strani traže pojačanje.

VIDEO Bayern predstavio novi domaći dres: Više ne prevladava crvena boja

Kimmich je već osam godina u Bayernu, a ove je sezone doživio napete i neugodne situacije na osobnoj razini u minhenskom klubu. Atmosfera u svlačionici FC Hollywooda nije najbolja, podijeljena je i s raznim klanovima. Kimmich nije razumio ni iznenadnu smjenu bivšeg trenera Juliana Nagelsmanna. Tada je počeo razmišljati o izlasku iz Njemačke.

Barcelona želi Kimmicha

Barci bi to bio as na desetku nakon odlaska Sergija Busquetsa, dugogodišnjeg Barcina pivota, kako se ta pozicija zna nazivati u Španjolskoj. Joshua je discipliniran i pedantan nogometaš, živi sportski, posebno pazi na svoje tijelo, a iza zatvorenih vrata uvjerava da želi igrati do 38. godine.

To je mila glazba za katalonske uši. Nadaju se da će biti jeftiniji Zubimendija, a opća je ocjena da je Kimmich ne samo iskusniji nego i bolji igrač. Za mnoge je trenutačno najbolji njemački nogometaš, možda i jedina njemačka svjetska klasa u ovom trenutku. Na Transfermarktu je dvostruko skuplji od Baska, procijenjen je na 80 milijuna eura. Logično se upitati: kako će onda biti jeftiniji?

Šokantna usporedba: 11 najplaćenijih protiv 11 najboljih, Modrić i Messi u istoj momčadi

Katalonci pretpostavljaju da ga neće biti tako lako izvući iz Bayerna, s kojim ima ugovor do 2025. No uzdaju se u to da bavarska momčad ne želi imati nezadovoljne igrače, što se pokazalo i u drugim slučajevima poput Kroosa, Alabe ili nedavno s Lewandowskim. Dakle, ako igrač želi otići, Bayern ga neće htjeti zadržavati.

Magnet na tržištu

Najskuplji izlazni transfer u povijesti Bayerna bio je prelazak jednog od najboljih napadača na svijetu - Roberta Lewandowskog - u Barcu za 45 milijuna. Sve skupa je razlog zbog čega u Barceloni vjeruju kako Kimmicha mogu dobiti za manje od 60 milijuna eura. Kada se uzme omjer kvalitete i novca, doima se osjetno boljom opcijom od Zubimendija.

Kimmich ima dobre prijatelje u svlačionici Barcelone. Dobar je s Lewandowskim, s kojim se zna iz Bayerna, ali u posebno je dobrim odnosima s Marcom Ter Stegenom, kojeg poznaje iz njemačke reprezentacije.

Na Camp Nouu svjesni su da moraju hitro reagirati jer nisu jedini zainteresirani za Kimmicha. On je magnet na tržištu. Manchester City i Pep Guardiola također bacaju oko na sjajnog njemačkog veznjaka.

Guardiola je bio ključni trener u Joshuinoj karijeri. Katalonski trener zacijelo ne bi oklijevao ponovno se sastati s Kimmichom ako se ukaže prilika, pogotovo ako Ilkay Gundogan ne produlji ugovor. Gundogan također pregovara s Barcelonom pa je ta priča izravno povezana.