Nogomet
Nogomet

Reprezentacija pokušala preoteti Bjelicu bogatom ponudom, Fener imao odgovor: Turci otkrili koliko bi trebao zarađivati

Bivši trener Dinama vrlo je tražen na tržištu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nenad Bjelica u pregovorima je s turskim velikanom Fenerbahčeom, no on nije jedini zainteresiran za njegove usluge, što je i očekivano nakon sjajnih rezultat s Dinamom.

U bitku za Bjelicu neočekivano se upleo Azerbajdžan, koji je, prema pisanju tamošnjih medija, ponudio Bjelici 1,5 milijuna godišnje ako preuzme njihovu reprezentaciju.

U toj su državi hrvatski izbornici vrlo cijenjeni. Donedavno ih je vodio Nikola Jurčević, dok je Robert Prosinečki svojevremeno radio sjajne rezultate i pokrenuo pravu nogometnu euforiju u zemlji koja se ipak ne može pohvaliti bogatom nogometnom poviješću.

Tyson se vraća u ring? Dobio milijunsku ponudu za povratak boksu, pokazao je da je spreman

Međutim, Bjelica će im vjerojatno, barem zasad, ostati izvan dometa. Nedavno je Bjelica izjavio kako bi karijeru volio nastaviti u klubu visokog ranga, a pored toga Fenerbahče ima i podjednako dobru financijsku ponudu.

Prema pisanju turskog Fanatika, Bjeličina godišnja plaća iznosila bi oko 1,5 milijuna eura. Turci pišu da je sličnu cifru imao u Dinamu, gdje je bio najplaćeniji hrvatski trener, s ugovorom većim i od izbornika Zlatka Dalića.

Najbizarnija oklada u povijesti: Mogao zaraditi velik novac na finalu Lige prvaka, na kraju postao predmet sprdnje

Fanatik donosi i dio telefonskog razgovora predsjednika Fenera Alija Koca i Bjelice. Po njima, Koc je Bjelici poručio da će napraviti sve što je u njegovoj moći da složi momčad kakvu želi. Određena poznata imena već se vežu uz mogući dolazak u azijski dio Istanbula kada prijelazni rok počne.

Turski FotoMac pak piše da bi Bjelica u Fener volio povući dobro poznata lica - Emira Dilavera i Mislava Oršića iz Dinama, hrvatskog reprezentativca Darija Melnjaka iz Rizespora i Hajdukova desnog beka Josipa Juranovića.

Fenerbahče nije bio prvak još od 2014., što je poprilično velika suša za klub takve veličine. U trenutku prekida sezone zauzimao je sedmo mjesto s 13 bodova zaostatka za vodećim Trabzonsporom.