FIGHT!
FIGHT!

UFC postavio ultimatum pred McGregora, a predsjednik će navijati protiv Miočića

Predsjednik UFC-a Dana White otkrio je nekoliko vrlo zanimljivih stvari u novom intervjuu ususret priredbi UFC 220 u Bostonu.

Conor McGregor i Stipe Miočić (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Još je malo više od 15 dana ostalo do jednog od najvećih i najiščekivanijih mečeva u povijesti UFC-a. U noći s 20. na 21. siječnja Stipe Miočić u Bostonu brani titulu prvaka UFC-a protiv "Predatora" Francisa Ngannoua i mnogi će u tom meču navijati upravo za francuskog Kamerunca.

UFC je u velikim problemima otkako je Conor McGregor odlučio okrenuti se boksu, viskiju i ostalim stvarima nevezanim za MMA borbu. Pojas prvaka u lakoj kategoriji osvojio je u studenom 2016. godine i od tada je nebranjen. Mnogi traže da mu se oduzme taj pojas, ali predsjednik Dana White još mu uvijek drži leđa. No neće još zadugo ako je suditi prema posljednjem intervjuu.

"Conor mora donijeti neke velike odluke i mora ih donijeti brzo. Ako namjerava čekati do ljeta ili jeseni, pojas prvaka bit će mu oduzet. Jedini način da zadrži pojas prvaka jest da se bori na proljeće, ožujak ili travanj", rekao je Dana White te nastavio:

"Ne mora se boriti protiv privremenog prvaka Tonyja Fergusona ili najvećeg izazivača Khabiba Nurmagomedova. Ako potpiše da će se boriti na proljeće i onda najesen, dogovorit ćemo borbu Fergusona i Nurmagomedova, te bi se pobjednik borio s McGregorom za pojas. Ako Conor ne uđe u oktogon ovog proljeća, onda će se Tony i Khabib boriti za pravi pojas prvaka, koji ćemo oduzeti McGregoru", zaključio je White na tu temu.

Od "zlatne koke" koja je neophodna za UFC, McGregor je došao na rub toga da ga se organizacija odrekne. A razlog su novi, nadolazeći borci koji pune naslovnice i dvorane. Jedan je od njih Francis Ngannou, za kojeg će gotovo sigurno navijati predsjednik UFC-a u dvoboju protiv našeg Miočića.

"Kada smo sastavili promovideo, pogledao sam ga barem 650 puta! Oduševljen sam. To je jedan od najvećih, a možda i najveći dvoboj u povijesti UFC-a. I to je u Bostonu! Odmah smo rasprodali dvoranu. Ngannou je netko na koga smo se fokusirali posljednjih godinu i pol dana, ali nisam očekivao ovako brz rast. Vidjeli ste njegov nokaut protiv Overeema. Kao iz filma. Super impresivan potez", kaže White.

Predsjednik UFC-a očito vidi novu "zlatnu koku" u liku Ngannoua, jer to nema u aktualnom prvaku Miočiću. Skromni i povučeni vatrogasac iz Clevelanda nije dovoljno lajav i atraktivan na konferencijama za medije i općenito pred kamerama, a to je nešto što UFC preferira kod svojih najboljih boraca.

Ngannou na priredbi UFC 220 u Bostonu ima priliku postati prvi afrički prvak u najvećoj MMA organizaciji svijeta. To bi za UFC otvorilo nove horizonte zbog kojih bi McGregor mogao pasti u zaborav.