FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
UFC spektakl u siječnju

Stipe Miočić napokon u oktogonu: Povijesna borba s ''Predatorom'' je dogovorena!

Svjetski MMA portali javljaju kako je određen datum borbe Stipe Miočića i Francisa Ngannoua.

Francis Ngannou (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Čekanju je napokon stigao kraj. UFC prvak u teškoj kategoriji Stipe Miočić branit će treći svoj pojas u noći s 20. na 21. siječnja po hrvatskom vremenu u Bostonu protiv Francisa Ngannoua. Ovu vijest objavili su svi vodeći svjetski MMA portali, a službena potvrda UFC-a očekuje se vrlo brzo.

Bit će to uistinu spektakularna večer. Na UFC 220 u Bostonu vidjet ćemo dvije borbe za naslov u dvije najžešće divizije, teškoj i poluteškoj. Osim Stipe i kamerunskog Predatora u oktagon će poluteškaški prvak Daniel Cormier te nova europska zvijezda Volkan Oezdemir koji je u posljednjoj borbi nokautirao Jimmija Manuwu za svega 42 sekunde.

UFC-ov predsjednik Dana White najavio je prije nekoliko dana mogućnost da u Bostonu napokon vidimo i Stipinu treću obranu pojasa teškaškog prvaka te se čini kako u američkoj organizaciji ne žele više čekati.

Francis Ngannou (Foto: AFP) Francis Ngannou (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Podsjetimo, Francis Ngannou brutalno je nedavno nokautirao Alistaira Overeema te zaslužio borbu za pojas u kategoriji u kojoj se penjao ekstremnom brzinom. Bila je to šesta borba Ngannua u UFC-u i šesta pobjeda, a postao je i tek četvrti borac koji je svoju karijeru u UFC-u započeo sa šest pobjeda izborenih prekidom (tehnički nokaut, nokaut, gušenje...). Pretekao je i Stipu Miočića po broju uzastopnih pobjeda u teškoj kategoriji (6-5).

Stipin ''prirodni'' protivnik trebao je biti Cain Vaelasquez, jedini iz starije garde najboljih teškaša koji nije Miočiću došao pod šake, no Amerikanac meksičkog porijekla i dalje nije dovoljno oporavljen da ga liječnici puste u oktagon.

Stipe Miočić nije se borio od svibnja kada je u drugoj obrani naslova nokautirao Juniora dos Santosa. Povratak u oktogon usporili su pregovori s UFC-om, ali sada je navodno i to riješeno. Stipe bi eventualnom pobjedom protiv Terminatora postao prvi teškaš u povijesti UFC-a koji je tri puta obranio naslov prvaka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider