FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
nema smisla čekati

Predsjednik UFC-a otkrio kada Miočić i zastrašujući Kamerunac ulaze u oktogon!?

Meč za titulu UFC prvaka u teškoj kategoriji između Stipe Miočića i Francisa Ngannoua mogao bi se dogoditi i prije negoli očekujemo!

Francis Ngannou (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Brutalnim i ekspresnim nokautom Alistaira Overeema na UFC 218 priredbi u Detroitu Francis Ngannou je osigurao borbu za naslov protiv Stipe Miočića. Da će Kamerunac biti idući izazivač teške kategorije na konferenciji s novinarima je potvrdio predsjednik UFC-a, Dana White.

"Osigurao je borbu za pojas. Večeras je izgledao nevjerojatno. U teškoj kategoriji nećete vidjeti impresivniji nokaut", komentirao je White veliku pobjedu koju je "Predator" ostvario u manje od dvije minute i pritom doslovno uspavao legendarnog Overeema.

Miočić se nije borio od svibnja kada je u drugoj obrani naslova nokautirao Juniora dos Santosa. Povratak u oktogon usporili su pregovori s UFC-om, ali White tvrdi da je sve riješeno i prvaka želi vidjeti u akciji što prije.

"Da, Ngannoua također nije bilo neko vrijeme. Dogovorit ćemo borbu što je prije moguće".

White još uvijek nema konkretan plan, ali se na pitanje novinara složio da bi UFC 220, kojeg 20. siječnja u Bostonu predovde Daniel Cormier i Volkan Oezdemir u borbi za poluteškaški pojas, bio dobar datum za Miočića i Ngannoua.

"Moguće je. Jasno je da će se boriti Ngannou i Stipe, a samo je pitanje kada".

Predsjednik se također složio da teška kategorija nakon nekoliko godina konačno ima jednu posebnu i zanimljivu borbu za naslov.

"Ako pogledate taj ‘match up’- Stipe je manji teškaš, ali Stipe je brz, okretan, sjajan atleta. Ngannou je veći borac. Nije brz kao Stipe, ali udara zaista jako. Stoga, ovo je stilski jako, jako dobra i zabavna borba. Ovo što je Ngannou večeras napravio Overeemu - Stipe je učinio istu stvar. Brutalno ga je završio u prvoj rundi. Ngannou je uistinu poseban, a Stipe je dokazao da je totalni ubojica, bez obzira na veličinu svojih protvnika. Ima dobru kondiciju, brzinu i nokautersku sposobnost", zaključio je predsjednik UFC-a.

Miočić se već jako dugo nije borio, a Ngannou nije primio jedan pravi udarac u borbi protiv Overeema, tako da za njega vjerojatno neće biti sportske suspenzije kako bi se oporavio od posljedica borbe.

Bostonski UFC u siječnju trebao bi biti uistinu poseban, jer se osim ove dvije borbe spominje i povratak Conora McGregora u oktogon. No zbog svih silnih problema u kojima se Irac trenutno nalazi (okršaj s dublinskom mafijom, napad na službenu osobu na MMA eventu u Dublinu), teško je za očekivati povratak u siječnju, moguće čak ni u prvoj četvrtini godine. No, možda vidimo atraktivnog Darrena Tilla, koji je impresionirao od svog pojavljivanja u UFC-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider