FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"stipe, nemoj lagati"

Pogledajte što je bahati Ngannou poručio Miočiću na sučeljavanju

Uoči prvog UFC spektakla u 2018. godini Stipe Miočć i Francis Ngannou odradili su sučeljavanje pred novinarima u Las Vegasu.

Miočić vs Ngannou (Screenshot)

Uoči posljednjeg UFC spektakla godine u Las Vegasu, UFC 219, održana je konferencija za novinare s glavnim aktorima prvog eventa u 2018. godini. To će biti UFC 220 na kojem će se za pojas UFC prvaka boriti Stipe Miočić i i Francis Ngannou.

Pred okupljenim novinarima u Las Vegasu predsjednik UFC-a Dana White posjeo je četvoricu boraca (Volkan Oezdemir i Daniel Cormier bili su druga dvojica) i prepustili ih njihovim pitanjima. Miočić je kao i obično bio pravi gospodin i bez ikakvog "trash talka" odgovarao na pitanja, dok je Ngannou pokušao zastrašiti našeg prvaka.

"Francis je strašan borac. Velik je, ima snagu udarca i zato je ovdje", započeo je Stipe pa odgovorio na pitanje je li ga impresionirao njegov nokaut protiv Alistaira Overeema.

"Super za njega. No nisam impresioniran. Zašto bih bio impresioniran s drugim borcem? Znam za što sam potpisao i za što se borim. Zato sam prvak", rekao je Miočić, pri ćemu ga je prekinuo francuski Kamerunac.

"Nemoj lagati Stipe, nemoj lagati".

Novinara je potom zanamalo što Ngannou misli kakva će biti Miočićeva taktika za taj dvoboj.

"Prva i osnovna taktika će mu biti preživljavanje. Sve što pokuša napraviti ja ću ga preduhitriti, a onda će sjesti jedan moj udarac. A svi znate što se dogodi kada moj udarac sjede", kaže Ngannou.

Otkako se pojavio na sceni Ngannou, Miočić je malo zapao u drugi plan, iako je UFC prvak. Na pitanje smeta li mu to Stipe je hladnokrvno odgovorio.

"Ma kakvi. Meni ne treba nikakva pompa. Zaslužio je svu pozornost i to je dobro za njega. Ja ću kao i obično dati sve od sebe i nastaviti pobjeđivati", kaže vatrogasac.

Nedugo nakon toga uslijedilo je zanimljivo pitanje jednog novinara.

* Misliš li da UFC priželjkuje još jedan nokaut Ngannoua s obzirom da je privukao jako puno pozornosti na sebe?

"Mislim da većina to želi i očekuje. Ali žao mi je, to se neće dogoditi. Neću se dovesti u tu poziciju i neću staviti glavu na "traku" po kojoj će on zamahivati".

Mirkrofon je tada uzeo jedan od najpoznatijih analitičara i MMA novinara Ariel Helwani i pitao Stipu za poziciju "underdoga" (nije favorit).

"Ne iznenađuje me. Navikao sam. Tijekom cijele sam karijere bio u toj poziciji. Ljudi mi često prilaze i kažu da su izgubili novac jer su se kladili protiv mene, na favorita, a ja im uvijek kažem da razmisle za iduću borbu. Ja volim ušutkati ljudi. To ću ponovno naraviti".

* Francis, prekinuo si bio Stipea nešto ranije i rekao mu da laže. Misliš da te se boji?

"Naravno. Zna što će se dogoditi. Može on pričati koliko želi da je prvak i da će pobijediti. Ali on dobro zna da će dobiti borbu kakvu još nije imao u karijeri", kaže Ngannou.

* Stipe slažeš li se s tim?

"Naravno. Kako god on kaže. Prestravljen sam", rekao je Stipe i nasmijao okupljene.

Bilo je to više manje sve od boraca koji su potom odradili odmjeravanje i fotografiranje za okupljenje fotoreportere.

Dvoboj Miočića i Ngannoua na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju (20. na 21. siječanj) uz prijenos UŽIVO na GOL.hr-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider